Oyun sektöründe hedefleri olan Netflix, bu hedeflerini gerçekleştirmek için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Şirket, 230 milyondan daha fazla abonesinin ilgisini çekecek en az bir oyun yapmayı amaçlıyor. Valiant Hearts: Coming Home ve distopik Highwater oyunlarının da eklenmesiyle Netflix’in mobil oyun kütüphanesinde şu anda 55 başlık bulunuyor. Şirket, 2023 yılında abonelerine daha fazla oyun sunarak, yıl boyunca kütüphanesine 40 yeni oyun daha eklemeyi planlıyor.

Netflix Profil Aktarım özelliğini duyurdu

Netflix şirketi, sunacağı yeni oyunlardan bazılarını hafta başında açıkladı. Bu oyunlar arasında tersine şehir inşa etme oyunu olan Terra Nil ve dünyanın parçalarını katlayarak bulmacaların çözüldüğü Paper Trail bulunuyor. Netflix, Fransız video ve oyun yayımcısı Ubisoft şirketi ile üç özel oyun için anlaşma yaptı. Bunlardan ikincisi, Valiant Hearts: Coming Home‘ın ardından 18 Nisan’da Mighty Quest: Rogue Palace ismiyle abonelere sunulacak. Bu oyun, The Mighty Quest for Epic Loot evreninde geçen bir roguelite türünde olacak. Ayrıca, çok daha iyi bir formül, daha derin bir hikâye örgüsü ve gelişmiş oyun deneyimi sunacak.

Netflix’in günümüze kadar en fazla oynanan oyunlarından birinin devamı olan, reality show Too Hot to Handle ile ilgili Too Hot to Handle: Love is a Game de gelecek. Haftalık içerik güncellemelerinin oyuncuların ilgisini sürdürdüğünü belirten Netflix, devam oyunu için Nanobit ile çalışmayı tercih ediyor.

İlerleyen zamanlarda Monument Valley serisi Netflix Games’e geliyor. 2024 yılında Monument Valley ve Monument Valley 2 oyunları Netflix abonelerine ek ücret istemeden sunulacak. Klasik mobil bulmaca oyunlarının en özel sürümleri şu anda Apple Arcade’te bulunuyor. Netflix şirketinin sözcüsü, oyunların 2024 yılından sonra diğer hizmetlerde kalmasını beklediğini bildirdi. Bir yandan, geçen yılki Desta: The Memories Between adlı oyunun arkasındaki geliştirici Ustwo, Netflix anlaşması kapsamında başka bir Monument Valley oyununun da abonelere sunulmaya hazırlandığını ima etti.

Öte yandan henüz duyurulmamış ve Netflix fikri haklarına dayalı bir oyun da geliştiriliyor

Vainglory geliştiricisi Super Evil Megacorp, bu özel oyun üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Oyun, stüdyonun takım tabanlı savaş konusundaki uzmanlığını temel alacak. Netflix dış oyunlar başkan yardımcısı Leanne Loombe, bu oyunun şirket için “büyük bir bahis” ve “transmedya oyunu” olduğunu söyledi.

Netflix, şu anda iş ortakları ile beraber 70 oyun üzerinde çalışıyor. Ayrıca kendi stüdyolarında 16 oyun geliştiriyor. Henüz kendi ekiplerinin üzerinde çalıştığı oyunların çoğu çok az ilerleme kaydetmiş olsa da Night School Studio’nun Oxenfree II: Lost Signals adlı oyunu bu yıl içerisinde abonelere sunulacak. 2023 yılında her ay yeni oyunlar sunacağını söyleyen şirketten, bağımsız yapımlar, RPG’ler, ödüllü hitler ve hikâye odaklı oyunlar bekleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir