Netflix, 150 çalışana veda ettiğini duyurdu. Şirket, kararı gerekli olduğu için aldığını söyledi. İşte daha fazla ayrıntı:

Netflix Türkiye kullanıcılarını çok kızdıracak

Netflix geçen ay, yayın platformunun Salı günü, çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere şirket genelinde yaklaşık 150 çalışanı %2 oranında işten çıkardığını açıklamasının ardından on yıl içinde ilk kez abone kaybettiğini duyurdu.

Netflix bu konuda şu açıklamaları yaptı:

“Kazançlar ile ilgili açıkladığımız gibi yavaşlayan gelir büyümemiz, şirket olarak maliyet büyümemizi de yavaşlatmamız gerektiği anlamına geliyor. Ne yazık ki bugün çoğu Amerika Birleşik Devletleri merkezli yaklaşık 150 çalışanımıza veda ediyoruz. Bu değişiklikler, bireysel performanstan çok iş gereksinimleri tarafından yönlendiriliyor, bu da durumu özellikle zorlaştırıyor çünkü hiçbirimiz böyle harika iş arkadaşlarına veda etmek istemiyoruz. Bu zorlu geçiş sürecinde onları desteklemek için çok çalışıyoruz.”

Nisan ayının ilk çeyreğine ilişkin kazançlardan bahseden Netflix CFO’su Spencer Neumann, şirketin önümüzdeki iki yıl içinde maliyetlerinin bir kısmını azaltmayı planladığını söyledi. Netflix, yeni diziler ve filmler geliştirmek için hala yılda yaklaşık 17 milyar dolar harcarken, sahne arkasındaki insanlara daha az harcıyor. Neumann şunları söylemişti:

Mevcut durumda akıllı davranmaya çalışıyoruz ve işin gelir artışının gerçeklerini yansıtmak için bu harcama artışının bir kısmını geri çekme konusunda ihtiyatlı olmaya çalışıyoruz.” 

Netflix işten çıkarmaları devam ediyor

Şirketteki iç sorunlar hakkında anonimlik koşuluyla konuşan bir içeriden birine göre, bu yıl şirkette daha fazla işten çıkarma olasılığı var. Dünya çapında abonelerde uzun zamandır lider olan Netflix, geçen ay yılın ilk üç ayında yaklaşık 200.000 aboneliğini kaybettiğini ve 2022’nin ikinci çeyreğinde 2 milyon abonenin daha hizmetten ayrılmasını beklediğini söyledi.

Bu nedenle, Netflix bunu tam olarak kabul etmese de, gelecekte daha fazla işten çıkarma ve hatta içerik sıklığında bir azalma görmemiz olasıdır.

Abone kayıpları da devam ediyor

netflix 150 calisanini isten cikariyor

Araştırma şirketi Antenna tarafından yapılan açıklamalar 2022’nin başında üç yıldan uzun bir süredir abone toplamda sadece 5 abone kaybeden Netflix’in, 2022’nin ilk çeyreğinde ise bu oranın yüzde 13’e çıktığını gösteriyor.

Açıklamaya göre, bu çeyrekte ilk kez abone sayısı %60 oldu. Yine ilk çeyrekte, önceki beş çeyreğin her birinde 2,5 milyon olan toplam iptal sayısı 3,6 milyona ulaştı. Şirket büyük ölçüde kullanıcı kaybederken, diğer akış pazarları daha fazla abone kazanıyor.

Antena’ın verilerine göre bu kayıpların temel nedeni fiyat artışları. Antenna’nın medya ve eğlence başkanı Brendan Brady,“Tüketiciler cüzdanlarıyla aylık olarak oy veriyor ve şimdi oy pusulasında daha uygun adaylar var.”  dedi.

Aynı zamanda Disney gibi birçok eğlence şirketi de dizilerini Netflix’ten kaydediyor ve kendi servislerinde yayınlıyor. Bu, şirketin orijinal içeriğe daha fazla güvenmesi gerektiğini gösteriyor.Veriler ayrıca 2022’nin ilk dört ayında yeni aboneler arasında en popüler seçeneklerin Paramount ve Disney olduğunu gösteriyor. Bunun en büyük nedeni ise fiyatlarının uygun olmasıdır. Analistler gelecekte Netflix, iki milyon abone daha kaybetmeyi beklediklerini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir