Uncharted ve The Last uf Us gibi dizileriyle tanınan Naughty Dog Studios çalışanları, 2021 yılının en en iyi oyunlarını açıkladı.

2021 yılının en iyi oyunları

2021, oyun sektörünü ikiye bölen yıllardan biri oldu. Bazıları bu yıl piyasaya çıkan çok az kaliteli eser olduğuna inanırken, diğerleri 2021’in çok verimli bir oyun olduğuna inanıyor. Naughty Dog çalışanları, bu yılki çalışmaların verimli olduğuna inanıyor ve kendilerini Crash Bandicoot, Uncharted ve The Last of Us gibi efsanevi oyun serileriyle kanıtladılar.

Naughty Dog çalışanlarının 2020’de en sevdiği oyunların özeti. Ekip, çalışanlarına göre bu yıl en ilham verici oyunu seçti. Dilerseniz listedeki oyunlara ve çalışanların bu oyunlar hakkında neler söylediğine bir göz atalım.

Bugsnax

Christan Gyrling-Naughty Dog Genel Müdür Yardımcısı

“7 yaşındaki kızımın oynadığı Bugsnax’i gördüğümde ben de içine daldım. Oyunu oynarken birlikte çalıştık ve dönüşümlü olarak oyunu oynadık. Kendine has güçleri ve zayıflıkları olan böceklerin olması ve zorlayıcı bir puzzle/macera oyunu olması dikkatimi çekti.”

Deathloop

Matthew Gallant-Oyun Yönetmeni

“Zaman döngüsü konusunun içine sürükleyici bir simülasyon eklemek muhteşem bir fikirdi. Oyunda ziyaret ettiğiniz her yer bir sonraki ziyaretinizde daha da zenginleşiyor ve size yeni araçlar, bilgiler ve çevresel hikâye anlatımı hakkında yeni yöntemler sunuyor. 60’ların Bond filmlerinden fırlamış malikanelerden tutun da Lost dizisindeki sığınaklara kadar birçok mekânın olması da oyunun sanat yönetiminin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.”

Among Us 2020 yılının lideri oldu

Waylon Brinck-Geliştirici Yönetmen

“Çoğu oyun hemen hemen aynı hissettirirken Deathloop’un evreninin bu kadar yenilikçi olması beni oyuna çekti. Oyunun sanat yönetiminden ses tasarımlarına hatta oyundaki karakterlere kadar herşey aynı hikâyeyi anlatmak üzerine kurulu.”

Fortnite

Anthony Newman-Oyun Yönetmeni

“Multiplayer oyun projeleri üzerinde çalışmaya ilk başladığım zamanlarda Fortnite’ın sadece ergenler için bir oyuncak olduğunu ve Drake yüzünden popüler olduğunu düşünüyordum. Ne kadar da yanılmışım! Fortnite hem multiplayer sistemi hem de oyun tasarımı anlamında gerçekten de ilham verici bir oyun. Epic Games her sezonda yeni yaratıcı riskler alıyor ve oyunu tamamen değiştirmenin bir yolunu buluyor. Özellikle oyunun içinde interaktif bir konser yaptıklarında oldukça etkilenmiştim.”

Frostpunk

Patrick Goss- Kalite Güvence Müdürü

“Şehir kurma oyunlarını severim. Steampunk şehir kurma oyun oyunlarını ise daha çok severim. Steampunk bir şehir kurma simülasyonunu alıp bunu Victoria devrinde geçen bir hayatta kalma oyununa çevirmek gerçekten inanılmaz. Oyunun öğrenme süreci o kadar dengeli ki her kaybettiğinizde yeni bir şeyler öğreniyorsunuz.

Inscryption

Vinit Agarwal-Oyun Yönetmeni

“Bu oyun hakkında çok bir şey söyleyemem çünkü o oyun o kadar güzel ki hakkında ne kadar az şey bilirseniz o kadar iyi. Uzun zamandır bir oyunun yaratıcılığı hakkında bu kadar şaşırmamıştım. Bebek sahibi olmama rağmen oyunu bitirene kadar her gece saat 3’e kadar oturup bu oyunu oynadım. Ne kadar tavsiye etsem azdır.

It Takes Two

Evan Wells- Naughty Dog Eş Başkanı

“Platform oyunlarında rezalet olmama rağmen oyunun bulmacalarla oynanış arasındaki ince çizgiyi bulabilmesi çok hoşuma gitti. Oyunda çok fazla seçenek var ve akıllıca sunulan mekaniklerin oyunun sonuna kadar devam etmesi beni etkileri. Oyunun iki oyuncuyu zorunlu kılması ise oldukça cesurca bir seçimdi. Oğlumla oynarken çok eğlendim.”

Metroid Dread

Wasim Khan-Karakter Teknolojileri Müdürü

“Eski Metroid oyunlarına çok yakın olan bir 2.5D metroidvania oyununu görmek beni mutlu etti. Oyun dikkat çekici bir hikâyeyi anlatırken bir yandan da size güzel bir atmosferde iyi bir oynanış sunuyor. Mercury Steam stüdyosu bu oyunda harika bir iş çıkarmış. Devamı için sabırsızlanıyorum.

Returnal

Jeremy Yates-Animasyon Yönetmeni

“Güzelliğin ve korkunun muhteşem bir birleşimi olan Returnal, içinde saatlerini harcadığım bir dünya yaratmayı başarmış. Oyun kaliteli bir oyun döngüsünün içinde nabzımın yükselmesini ve avuçlarımın terlemesini sağladı. Oyunun hikayesini alışık olmadığımız şekillerde yavaş yavaş sunması fikrine de bayıldım.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir