Among Us 2020 yılının lideri oldu - Haberler - indir.com

Among Us 2020 yılının lideri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

2020 yılına oyun dünyasında damga vuran isimlerden olan Among Us, güncel olarak 500 milyon kişi tarafından oynanırken, mobil pazarda da yılın yıldızı oldu diyebiliriz. Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını ile beraber son 1 yıldır herkes evlerde vakit geçiriyor ve iş ile eğitim gibi durumlar bile uzaktan olarak gerçekleşmeye devam ediyor. Bu dönemlerde sunulan oyunlarda ise kullanıcı ve istatistik bakımından yüksek seviyeler görüyoruz. Uygulama noktasında uzaktan eğitimin bir numaralı ismi Zoom olurken, oyun tarafında ise hem PC hem de mobil pazarda Among Us yakaladığı büyük bir başarı ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Kasım ayı ile beraber yaklaşık 500 milyon oyuncu tarafından oynanan Among Us’un bugünlere nasıl geldiğine detayları ile bakacağız.

Among Us, 2020’nin zirve oyunu oldu

Qualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon olduQualcomm'un yeni patronu Cristiano Amon oldu

Oyun 2015 yılında Washington’da kurulan Innersloth şirketi tarafından geliştirildi ve ilk etapta ise 2018 yılının Haziran ayında iOS ve Android platformları için yayınlandı. Aynı yılın Kasım ayında ise PC tarafında da çıkışını gerçekleştirdi. 2020 Aralık ayında ise Nintendo Switch için çıktığını görüyoruz. Oyun mobil platformlarda ücretsiz olurken, PC için ise 5 dolarlık bir ücretle pazara sunuldu. Online yapıda olan oyunda 4-10 kişilik gruplar ile oynanabiliyor ve önümüzdeki aylarda Xbox One ve Xbox Series X sürümlerinin de gelmesi bekleniyor.

Yaklaşık 2 yıl patlamayı bekleyen oyun, 2020 yılında ünlü Twitch yayıncıları ve YouTube yayıncıları tarafından oynanması iile berabet patlama yaşadı ve milyonlarca oyuncuya erişmiş oldu. Bilim Kurgu temasına sahip olan oyun sosyal bir yapısı ile dikkat çekiyor. Arkadaşlarınız ile oynayabileceğiniz oyunda yalancı kişiyi bulunuyor ve ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bir yandan ise haritadaki görevleri yaptığınızı belirtelim. Among Us oyununun dikkat çeken diğer yanlarından birisinin ise 3 kişi tarafından geliştirilmiş olması diyebiliriz.

Kısa süre içinde popülerleşen oyun sosyal medya platformlarında paylaşılmaya başlandı. Paylaşılan videolar ise YouTube’da Eylül ayında 4 milyar, TikTok’ta ise Ekim ayında 13 milyar görüntülenme almayı başardı. SuperData kaynağına göre Among Us, geçtiğimiz Kasım ayında 500 milyon kişi tarafından oynandı. Bu oyuncuları yüzde 3’ü ise PC’den gerçekleşti. Among Us’un Steam’de ise 9.5 milyon oyuncuya eriştiği tahmin ediliyor. Oyunun popüler verilerine göre Kasım ayında 12 milyon defa indirildi ve 6 milyon dolar gelir elde etti. Her geçen gün daha da popüler olan oyunun 2021 yılında ne gibi işler çıkartacağı ise merak ediliyor.


TECNO MOBILE, CAMON 16 Premier ile Türkiye’ye ileri düzey kamera gelişim teknolojisini getirdiTECNO MOBILE, CAMON 16 Premier ile Türkiye’ye ileri düzey kamera gelişim teknolojisini getirdi

PAYLAŞ