Teknisyenler, basınç sorunları sebebiyle iticileri rokete güvenli bir şekilde yükleyemedi. NASA’da yapılacak olan testleri erteleme kararı aldı.

Bugün NASA, basınç sorunlarının teknisyenlerin iticileri rokete güvenli bir şekilde yüklemesini engellemesi nedeniyle Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin son büyük testini askıya aldı. NASA, Artemis I ile ilgili yapılan yayında, testin en erken 4 Nisan Pazartesi gününe ertelendiği bilgisi aktarıldı.

NASA konuyla ilgili olarak “Ekipler, fırlatıcıda oluşan basınç kaybı nedeniyle testi askıya aldı. Rokete fırlatılana kadar destek sağlayan fırlatıcıdaki bazı fanlar, tehlikeli gazların savuşturulmasında çok önemli olan pozitif basıncı koruyamadı. Sonuç olarak, NASA teknisyenleri yakıt yükleme işlemine güvenli bir şekilde devam edemediler” açıklamalarında bulundu. Bu şekilde bir test esasında 322 fitlik roketin 700.000 galon itici yakıtla doldurulması da dahil olmak üzere NASA’nın gerçekleştirmesi gereken tüm prosedürlerin bir özetidir. Pazar akşamı düzenlenen basın toplantısı kapsamında NASA, ekibinin şu an için sorunu çözmek için fırlatma rampasında olduğunu dile getirdi.

4 2

NASA SLS testlerini erteliyor

Testler öncelikle 1 Nisan’da Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde başladı ve Pazar günü son bulması gerekiyordu. NASA, Cumartesi gecesi SLS’nin fırlatma rampasının etrafındaki kulelere yıldırım çarpması sebebiyle bazı sert hava koşullarıyla da karşılaştı. NASA’nın Yer Keşif Sistemleri programı müdür yardımcısı Jeremy Parsons, bu yıldırımlardan birinin, yıldırımdan korunma sistemini kurduklarından beri NASA’nın gördüğü en güçlü yıldırımlardan biri olduğunu söyledi.

Netflix ve Sony’den Will Smith kararı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir