NASA, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin fırlatılması için son hazırlıklarını yapıyor. İlk fırlatış öncesi aracın son testleri devam ediyor.

Geçtiğimiz ay yeni bir süper büyük roketin tanıtımını yapan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), hazırlıklarını tamamladı ve roketi test etmeye başladı. Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) olarak adlandırılan roket, iki haftalık hazırlık çalışmalarının ardından teste hazır. Bu, uzay ajansının birkaç yıl ve milyarlarca geliştirme maliyetinden sonra, nihayet uçmaya hazır olduğunu ilan etmeden önceki son büyük testi olacak.

NASA, üç gün boyunca prova yapacak

Uzay Fırlatma Sistemi, insanları ve kargoları uzaya taşımaya hazırlanıyor. Ajansın amacı, 2020 ortalarında ilk siyah kadın ve erkeği aya indirme girişimi olan Artemis programında önemli bir rol oynamaktır.

SLS yörüngeye yaklaşık 60.000 poundluk bir alan kaldırıyor ve geleceğin astronotlarının taşıyacağı bir kapsülü fırlatmak için tasarlandı. Ancak bundan önce SLS’ye başlamak önemlidir. Artemis I adlı ilk uçuşu da tekrarlı bir uçuştu. Roket, içinde mürettebat olmadan 4-6 hafta boyunca yeteneklerini Ay çevresinde gösterecek. Ayrıca Nasa bir görevde Orion’u da başlatacak.

Nasa’nın uzay turizmi projesi dördüncü kez ertelendi

‘Islak elbise provası’ olarak bilinen bu fırtlatış için NASA tüm adımları takip etmek istedi. Aynı zamanda NASA, SLS’yi çevreleyen altyapıyı ilk kez birlikte çalışabilir hale getirmeye çalışıyor. Bu, fırlatma sırasında roketi stabilize etmek için kullanılan büyük araçları ve yapıları içerir.

Test, istasyon aranarak 17:00’de başlayacaktır. Testi görmek isteyenler için YouTube’daki YouTube kanallarından birinde SLS roketinin canlı görüntüleri gösterilecek. Ancak ajans, geçmişte uzay mekiklerinde olduğu gibi izleyicilerin iç gürültüyü duymasına izin vermeyecek. NASA yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda testlerin sonuçları hakkında Pazartesi günü medyayı bilgilendireceklerini söylediler.

Peki siz bu fırlatma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir