NASA tarafından yapılması planlanan uzay turizm programı için yeni bir erteleme daha geldi. Geçtiğimiz dönemlerde alınan erteleme kararı büyük bir hayal kırıklığı olarak değerlendirilirken, yeni ertelemenin gelmesi dikkat çekti.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için son dönemlerin en önemli konularından birisi uzay turizmi. Ay ve Mars’a yönelik uzay turizmi için hazırlık yapan kurum, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ancak projede pek çok farklı sorun yaşanmaya başladı. Bu nedenle de bir türlü projeye başlangıç yapamayan NASA, aksaklıklar nedeniyle dünya gündeminde yer aldı. Axiom Mission 1’yi (Ax-1) adı verilen ve Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) düzenlenecek olan seferler bir kez daha ertelendi.

NASA’ projesine 4. erteleme kararı geldi

Axiom Space tarafından düzenlenen mevcut görev için en son yapılan açıklamalarda 3 Nisan tarihi itibariyle projenin başlangıç yapacağı belirtilmişti. Ancak 3 Nisan 2022 öncesi yeni bir açıklama daha geldi. Açıklama ile yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle erteleme kararı alındığı belirtildi. Bu kapsamda ise yeni tarih 6 Nisan 2022. 3 günlük bir erteleme bu tür devasa projeler için önemli değil. Ancak 4 kez projenin ertelenmiş olması, kurumun ciddi bir güven kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle de eleştiriler yoğunlaşırken, ülkede de NASA’ya yönelik farklı tepkiler geldi.

NASA’nun uçuşu 6 Nisan’da SpaceX‘in Falcon 9 roketi ile gerçekleştirilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir