Elon Musk’ın Twitter’da bu kadar sık ​​anılması ve neredeyse sadece burada yer alması, 2025’te aya inecek olan NASA yöneticilerini endişelendiriyor.

Neuralink’in eski ortağı Max Hodak, Elon Musk’la rekabet edecek

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerdeki başarılarıyla tanınan Elon Musk, bugün Twitter’da alışveriş yaptı ve zaman zaman yuhalandı. NASA ise iş ortaklarının çaresizliğiyle boğuşuyor.

NASA Elon Musk’tan endişeli

NASA Yöneticisi Bill Nelson, Elon Musk’ın Artemis misyonu teklifinin, Twitter’da sürekli konuşulan SpaceX’in bir parçası olarak engellenebileceğinden korkuyor. Nelson geçen hafta Operasyon Müdürü Gwynne Shotwell ile bir araya geldi. 2002’den beri bir SpaceX çalışanı olan Bay Shotwell, günlük operasyonlardan sorumludur ve şirketin başarısında yer almaktadır.

Nelson, özellikle Shotwell’e, Elon Musk’ın teklifte kafa karışıklığına yol açacak çeşitli işleri üstleneceği konusundaki endişesini iletti. Shotwell’in kendisine böyle bir şeyin asla olmayacağına dair güvence verdiği söylendi ve Nelson yanıttan memnun kaldı.

Teklifin alınmasıyla birlikte SpaceX, 2025’in sonlarında Artemis 3 görevi için Ay’a astronot indirmeyi planlıyor. Zaten gecikmelerden muzdarip olan NASA, Elon Musk’ın neden olduğu gecikmelerle uğraşmak istemiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir