Son dönemlerde Türkiye’de çok daha popüler hale gelen Android TV’ler kullanım açısından başlangıçta zorlayabilir. Özellikle ilk satın alma sonrasında mutlaka yüklemeniz gereken 11 temel Android TV uygulaması sayesinde Android TV’nizi daha iyi ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Android TV satın alımı sonrasında YouTube ve Google Play Müzik gibi başlangıç uygulamaları temel olarak yüklü olacaktır. Fakat bu aşamanın ardından karar ve kullanım, tamamen kullanıcı bağlıdır ve video, müzik, verimlilik ya da benzer uygulamalar için kişilerin uygulama mağazasından uygulama yüklemesi gerekmektedir. 

Google, Android TV için Canlı Kanallar Uygulamasını Yayınladı

1. MX Player

Android ekosisteminin en iyi video oynatıcısı olarak kabul edilen MX Player, multimedya içerikleriniz için en iyi alternatiflerden birisi olarak görülüyor.

2. Sideload Başlatıcı

Yükleyeceğiniz uygulamaların ana ekranda ve uygulama listesinde görünmesini kolaylaştırmak ve otomatik bir şekilde bu işlemlerin yapılmasını sağlamak adına üçüncü taraf uygulaması kurmanız gerekmektedir. Sideload başlatıcı sizlere bu konuda yardımcı olacaktır. Uygulamayı indirerek kurduktan sonra uygulama ayarlarından gerekli işlemleri yaparak yüklediğiniz uygulamalara erişimi daha kolay hale getirebilirsiniz.

3. Netflix

Özellikle 2018 sonrasında satışa çıkan ürünlerin büyük bir bölümünde Netflix yüklü olarak gelse de istisnalar olabilir. Bu tür durumlarda özel içerikleri ile farklı bir yayın anlayışı sunan Netflix’i uygulama mağazasından kolayca indirebilirsiniz.

4. AirScreen

Google Cast destekleyen Android TV’ler için akıllı telefonlardan ya da Chrome tarayıcısı gibi farklı uygulamalardan Android TV üzerinde yayın ve ekran paylaşımı yapmak istiyorsanız Air screen uygulamasını indirmeniz gerekir.

5. X-plore Dosya Yöneticisi

İyi bir dosya yöneticisi Android TV için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda ön plana çıkan uygulama ise X-plore Dosya Yöneticisi. APK dosyalarını dahi kolay bir şekilde farklı kaynaklardan sisteme ekleyebilirsiniz.

6. Google Drive

Eğer Google Drive kullanan biriyseniz, dosyalarınıza Android TV üzerinden erişmek ya da multimedya içeriklerini kolay bir şekilde Android TV’ye aktarmak istiyorsanız Google Drive uygulamanızı yüklemeniz gerekiyor. Fakat kurulum için APK dosyasını Sideload etmeniz gerekecek.

7. Yerel Ağda Uyan

Yerel Ağda Uyandırma, uyku problemlerini ortadan kaldırarak cihazınızın uyanmasını ya da kendi kontrolünüze ele almanızı sağlar.

8. Steam Bağlantısı

Android TV için özel olarak geliştirilen Steam uygulaması, Steam oyunlarını Android cihaza aktarmanız adına büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu açıdan eğer Steam kullanıyorsanız bu uygulamayı da mutlaka yüklemelisiniz.

9. Spotify

Son yılların en iyi çevrimiçi müzik dinleme uygulaması olan Spotify, YouTube karşısında hala oldukça güçlü. Bu açıdan kendinize özgü müzik dinleme zevkini devam ettirmek istiyorsanız Spotify en güçlü alternatifler birisi olarak Android TV’de yer alıyor.

10. Google Chrome

Çoğu Android TV’de ön yüklü olarak gelmeyen Google Chrome için yükleme yapmanız gerekiyor.

11. Canlı TV uygulamaları

Televizyon izlemeyi seviyorsanız, Android TV üzerinden televizyon izlemek istiyorsanız canlı TV uygulamalarını deneyebilirsiniz. 

Dünyanın İlk Android TV Konsolu Nvidia Shield Tanıtıldı! 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir