Her sene alanında uzman eğitmenlerle, Özgür Yazılım ve bu sektörde ilgili kişi sayısının yaygınlaşmasını hedefleyen Özgür Yazılım Kış Kampı başvuruları başladı. Özgür Yazılım Kış Kampı, bu sene Linux Kullanıcıları Derneği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi işbirliği ile 4-8 Şubat 2023 tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin Meşelik Kampüsünde gerçekleştirilecek.

mustafa ozgur yazilim kis kampi eskisehirde basliyor

Özgür Yazılım Kış Kampının temelleri, 1999 senesinde atıldı. Akademik Bilişim Konferansları öncesinde bir seminer olarak tek bir sınıfta düzenlenen kamp, gittikçe büyüyerek eş zamanlı 3-4 sınıftaki eğitimlere, 2009 senesi itibariyle 4 günlük kapsamlı eğitimlere evrilmiştir.

2020 yılında Akademik Bilişim Konferanslarının düzenlenmemesi ile Özgür Yazılım Kış Kampı bağımsız bir şekilde düzenlenmeye başlamıştır. Her geçen yıl büyümeye devam eden kamp, 1500 katılımcı ve 100’e yakın eğitmen sayısı ile yazılım alanında lider organizasyonlardan birisi olmaya devam etmektedir. Bu büyümeye ise 2023 yılı için kampın gün sayısını 5’e çıkararak devam etmektedir.

Özgür Yazılım Kış Kampı, özgür yazılımın yaygınlaşması üzerine çok büyük emekleri bulunan merhum Mustafa Akgül adına düzenlenmektedir. Özgür yazılım yaygınlaştırılması hedefiyle, çalışan veya öğrenci, kamu ya da özel sektör fark etmeksizin ilgili herkes için ücretsiz bir şekilde düzenlenmektedir.

mustafa ozgur yazilim kis kampi eskisehirde basliyor 2

2023 senesinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin Meşelik Kampüsünde 5 gün sürecek Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 17 farklı konuda eğitime ev sahipliği yapacaktır. Eğitim başlıklarına ait liste aşağıdaki gibidir:

Kampta ayrıca yazılım sektöründeki yeni iş modellerine, üretici bağımlılıklarına ve yazılım tekelciliğini engellemek üzere alınabilecek önlemlere de yer verilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir