Son dönemde yerli ve açık kaynaklı kod yazılımının önemi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu durumun farkında olan MÜSİAD için milli bir yazılım üretmek ve dışa bağımlılığı azaltmak bir çalıştay daha gerçekleştirilmesi planlanıyor. Dışa bağımlılığın getirdiği olumsuz koşullar göz önüne alındığında kendi kendine yetebilen bir Türkiye’nin gerekliliğinin bilincine varan MÜSİAD konu ile ilgili çalıştay düzenleyecek.

MÜSİAD Dışa Bağımlılığı Azaltmak İçin Bir Çalıştay Daha Düzenliyor

MÜSİAD Yerli ve Açık Kodlu Çalıştay Düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği olan MÜSİAD hazırladığı raporlar ve düzenlediği çalıştaylar ile Türkiye’nin en önemli iş ve sivil toplum platformlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Yazılımın ve kod yazmanın çağımızdaki öneminin bilincinde olan MÜSİAD, bu konuda dışa bağımlılığa son vermek adına yerli ve açık kod yazımı ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirecek. Bu hususta tüm paydaşları bir araya toplayan MÜSİAD, “Yerli Yazılım ve Siber Güç Türkiye” adı altında gerçekleşecek bir çalıştaya imza atacak. 

MÜSİAD Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu Başkanı Taha Çiftci dijital dönüşüm sürecinde yapılması gereken çalışmaları ve Türkiye’nin geleceğinin teknolojik açıdan nasıl olacağını şekillendirmek amacıyla çalıştayı düzenleyeceklerini ve sektördeki tüm paydaşları çalıştaya beklediklerini belirtti. 

Sadece çalıştayı yapmak ile kalmayacaklarına da dikkat çeken Çitfçi, çalıştayın sonucunu ve süreci ve uygulamaya geçilip geçilmediğinin de takipte olacaklarını dile getirdi. Sonuçların ise kamuoyuyla paylaşacaklarını da ekledi. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir