Xiaomi CEO’su Lei Jun’un, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Xiaomi SU7 fiyatı ile ilgili açıklamaları şok ettti.

Xiaomi’nin elektrikli otomobil sektöründeki hamlesi, bir süredir merak içerisinde bekleniyordu. Şirketin ilk elektrikli otomobili olan Xiaomi SU7, piyasaya sürülmeye hazırlanırken, otomobilin fiyatı ile ilgili çeşitli iddialar ve spekülasyonlar ortaya atıldı. Fakat, Xiaomi CEO’su Lei Jun’un son yaptığı açıklamalar, bu spekülasyonlara net bir yanıt getirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda, otomobilin fiyatının 14 bin dolar olacağına dair çıkan iddiaları sert bir dil ile eleştiren  Lei Jun, “Trollemeyi bırakın. Otomobilin fiyatı ne 14 bin dolar ne de 21 bin dolar olacak. Aracın arkasındaki teknolojiye biraz saygı gösterin” açıklamasını yaptı. Bu açıklama, Xiaomi SU7’nin fiyatının beklentilerin altında olmayacağını gösteriyor.

Xiaomi SU7 fiyatı belli oldu

Müjde: Xiaomi SU7 fiyatının tarihi belli oldu

Sektör analistlerine göre Xiaomi SU7’nin fiyatının 40 bin dolar civarında olacak. Bu fiyat, otomobilin sunduğu teknolojik özellikler, tasarım ve performans gibi önemli göz ardı edilemeyecek unsurlara bakıldığında oldukça makul olduğu görünüyor. Xiaomi’nin, elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş yapması, şirketin teknoloji alanındaki liderliğini otomobil sektörüne de taşıma hedefini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

Xiaomi SU7’nin fiyatı ile ilgili yapılan bu açıklamalar, elektrikli otomobil pazarındaki rekabetin ne kadar sıkı olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Şirket, inovasyon ve teknoloji konusundaki yeteneklerini otomobil sektörü ile entegre ederek, kullanıcılara daha şık, performanslı ve teknolojik elektrikli araç deneyimi sunma amacını taşıyor. Xiaomi SU7’nin fiyatının ne olacağına dair kesin bilgilerin, resmi lansman ile beraber ortaya çıkması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir