Merkezi olmayan sosyal ağa katılmak isteyen kullanıcıların işini kolaylaştırmaya çalışan, yakın zamanda piyasaya sürülen bir Merkezi olmayan sosyal ağ Mastodon uygulaması alternatifi olan Mammoth’un artık büyük bir finansal desteği var.

Şirket , önde gelen tohum öncesi yatırımcılarından, Long Journey Ventures ve Marc Benioff da dahil olmak üzere şirketin ilk genel turuna en büyük yatırımı yapan açık ağın savunucusu Mozilla olduğunu doğrulandı. Ancak toplam yatırım turundaki miktar açıklanmıyor. 

mastodon4

Uygulama ilk olarak, Müzik uygulaması Vinyls ve Twitter istemcisi Aviary 2 dahil olmak üzere bir dizi uygulamanın yaratıcısı olan iOS geliştiricisi Shihab Mehboob tarafından oluşturuldu Mehboob’un dikkati Twitter API değişikliklerinden dolayı merkezi olmayan ve açık kaynaklı Twitter alternatifi Mastodon’a kaydı.

Mozilla’dan fon desteği

Decrem , blok zincirindeki yasal belgeler için KryptoSign adlı bir kripto uygulamasının yanı sıra bir sanat kolektifi de dahil olmak üzere merkeziyetçi olmayan projeler üzerinde çalışan küçük bir laboratuvarı yönettiği esnada bir araya geldiler.

Disney’de mobil oyunlar üzerine çalışan girişimci Decrem; “İşleri yaparken hoşlandığım şey, özel birini bulup sonra yoldan çekilip onun vizyonunu desteklemektir,” ayrıca, “Mammoth’un kurucusu Shihab’da o kıvılcımı gördüm ve bu yüzden birlikte çalışıyoruz.” diye açıkladı.

Merkezi olmayan sosyal ağ nedir?

Merkezi olmayan sosyal ağlar, kullanıcı verilerinin ve içeriğinin tek bir şirket tarafından kontrol edilen merkezi sunucular yerine bir blok zincirinde ve bağımsız sunucularda depolandığı ağlardır. Böylece kullanıcılar korunur. Ayrıca token ve NFT gibi içeriklerden yeni para kazanma yöntemleri potansiyeli doğurur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir