“Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Oyun” listesinde 2016 senesinde 30. Sıraya yerleşen Mount & Blade 2: Bannerlord popülerliğini son dönemlerde iyice arttırmış durumda.

Türk yapımı bir oyun olarak dikkatleri üzerine toplayan Mount & Blade 2: Bannerlord, günümüzde binlerce oyuncuya sahip. Dinamiğin sürekli yüksek olduğu oyunda hala akıllarda çok fazla soru işareti var. Bunlardan biri de oyunda hangi krallıklar olduğu.  Bizde sizler için bu yazımızda Mount & Blade 2: Bannerlord Krallıklar konusunu ele aldık. İşte Mount & Blade 2: Bannerlord’e yer alan krallıklar;

Battania

Piktler, İrlandalılar, Gallerliler ve Keltler’den esinlenilerek yaratılan Battania Krallığı, tepelik bölgelere kurulu ve okçuları gelişmiş bir krallık.

Kuzait Hanlığı

Orta Asya bozkır halklarından esinlenilerek yaratılan Kuzait Hanlığı, Moğollar, Avarlar, Göktürkler, Kıpçaklar ve Hazarlarla benzer özelliklere sahip. Krallığın birlikleri ağırlıklı olarak atlı okçulardan oluşuyor.

Sturgia

Rusya, Belarus ve Ukrayna’nın bulunduğu yerdeki eski yaşayan halklardan ilham alınarak yaratılmış olan Sturgialılar silahları yoğunluklu olarak balta ve kılıçlar olarak karşımıza çıkıyor.

Vlandia

Tarihleri Normanlara ve orta çağ başlarındaki Avrupa feodal devletlerine dayanan Vlandialılar’ın birlikleri yoğunluklu olarak ağır süvari birliklerinden oluşuyor.

Aserai

Büyük İslami fetihlerinden hemen önceki Arap kabilelerinden esinlenerek oluşturulan Aserai’nin birlikleri yoğunluklu olarak piyade ve atlılardan oluşuyor.

İmparatorluk

Kalradya topraklarında hüküm süren en büyük krallık İmparatorluk olacak. İmparatorluk, İmparator Arenicos tahtı bırakacak bir varisi olmadan öldüğünde, üç imparatorluğa bölünüyor.

Mount and Blade II’da nasıl krallık kurulur?

Bu imparatorluklardan ilki Kuzey İmparatorluğu. Kuzey İmparatorluğu aristokrat ve senatör “Lucon” tarafından yönetilen bir imparatorluk. Lucon’ın amacı ise imparatorluğu eskiden olduğu gibi tek bir hale getirmek.

İkici imparatorluk ise Güney İmparatorluğu, Rhagaea tarafından yönetilen Güney İmparatorluğu’nda Rhagaea, İmparatorluğun Arenicos kızı Ira tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünmekte.

Üçüncü imparatorluk ise Batı İmparatorluğu. Savaş kahramanı Garios tarafından yönetilen Batı İmparatorluğu’nda Garios, İmparatorluğun İmparator gazileri tarafından yönetilmesi gerektiğini savunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir