30 Mart 2020 tarihinde erken erişim kararı alarak kullanıcıların beğenisine sunulan Mount and Blade II: Bannerlord, Steam platformu üzerinden beklenenin kat ve kat üstünde oyuncu kitlesine sahip oldu. İndirimsiz satış fiyatı ile 150 TL olan oyun, her geçen gün yeni güncellemeler ile beraber kendini geliştirmeye ve oyunculara yenilikler sunmaya devam ediyor. Bannerlord adlı oyun erken erişime açılmadan önce dahi oldukça merak edilen ve tahta ne gibi değişiklerin olabileceği konusunda oyuncuları heyecanlandıran bir oyundur. Oyuncular tarafından sıklıkla sorulan “Bannerlord’da lord öldürmek” sorusunun yanıtını yazımız üzerinden alabilirsiniz. 

Bannerlord’da Lord nasıl öldürülür?

Warband’dan pek de alışık olunmayan bu özellik artık yeni bir serüven yaşamanızı sağlıyor. Birçok oyuncu “lordu öldürsem ne olur, öldürme özelliği neden oyunda yok” gibi konuları merak ediyordu. Bannerlord oyununda artık bu sorular yanıt buluyor. Şöyle ki Bannerlord oyununda lordu öldürebilirsiniz. Peki Bannerlord’da lordu öldürme işlemi nasıl yapılır? Bu konu hakkında ilk bilmeniz gereken şu ki lordları savaş sırasında öldüremezsiniz. Fakat mutlaka savaş sırasında size esir düşen lordlar olacaktır. Esir olan lordları öldürmek için ordu kısmına gelerek esirlerden öldürmek istediğiniz lordun üstüne gelin ve kafatası sembolü olan idam seçeneğine basın. Bu seçeneğin ardından karşınıza yeni bir sayfa açılacak. Burada vermeniz gereken karar sonucunda da lordu tamamen harita üzerinden silebilirsiniz. 

27 1586775004

Lord öldürmenin size avantajı ne olur?

Oyunda kendiniz için avantajları kendiniz yaratırsınız. Bannerlord oyununda lord öldürmek elbette ki size bir takım avantajlar sağlayacaktır. Bildiğiniz üzere NPC rolünde olan lordlar savaş sonrası esir durumuna düşebilirler. Esir durumu sonrasında kaçabilir ya da sizin istediğinizle satılabilir. Fakat halükarda da NPC’ler sizin oyuna yeniden başlamanızdan çok daha hızlı gelişeceğini de aklınızda bulundurmalısınız. Oyun içerisinde tekrar gelişim sağlayarak düşman orduya katkı sağlayabilir ve hatta kendi başınıza dahi kesmeye başlayabilirsiniz. Tüm bu durumları düşündükten sonra da bazı lordların eksilmesi sizi belki de bir adım daha ön plana çıkarabilir. En doğru kararları verdiğinizden emin olarak hareket etmeniz gerekiyor. 

28 1586775040

Bannerlord kendi krallığınızı nasıl oluşturursunuz?

Oyunda kendi krallığınızı kurarak farklı bir kral ile haritaya hakim olmanın yanı sıra aynı zamanda tek başınıza yönetici olup tüm lordları kendi hakimiyetiniz altına alabilirsiniz. Bannerlord oyununda da kendi krallığınızı kurabilirsiniz. Şöyle ki oyuna ilk başladığınız andan itibaren sizlere ana göre olarak bir adet görev verilecek. Bu görev için ilerleme kat ederken en sonunda sizde 3 bayrak parçasını toplamanız gerekecek. Ardından ise krallığa yardım etmek ya da kendi imparatorluğunuzu oluşturmak arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçimi yapmak için bir takım gereksinimleriniz olmalıdır. Bunlar, 100 kişilik orduya hakim olmalısınız, klan seviyenizin 3 olması gerekli ve son olarak herhangi bir merkeziniz (şehriniz ya da kaleniz) bulunmalıdır. Böylece kendi imparatorluğunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde de kendi hakimiyetinizi ilan edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir