Motorola katlanabilir telefon konseptinde oldukça farklı bir çalışma gerçekleştirilmiş. Telefon katlanmak yerine uzuyor ve kısalıyor.

Katlanabilir telefonlara yönelik bugüne kadar pek çok farklı konsept çalışması yapıldı. Samsung gibi sektör devleri yeni modelleri piyasaya sürerken Motorola farklı bir çalışması ile gündemde.

Motorola katlanabilir telefon böyle görüldü

Motorola katlanabilir telefon konsepti

Lenovo’nun Tech World 22 sanal etkinliğinde sergilenen konsept cihaz, çok kompakt bir akıllı telefon. Ancak bir farkı var. Telefon hemen hemen aynı boyutta bir telefona eviriliyor ve genişliyor.  Lenovo tarafından yayınlanan bir videoda, YouTube videosu gibi içerikler dinamik olarak telefonun boyutuna uyum sağlıyor ve kullanıcı bu aşamada hiçbir fark hissetmiyor.

Lenovo, Motorola ile yapacağı yeni adımda Razr tarzı bir katlanma prensibini benimsiyor görünüyor. Videonun sonlarına doğru Lenovo, yuvarlanabilir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarı da görücüye çıkardı. Etkileyici yeni fikirleri ile dikkat çeken Lenovo ve Motorola’nın cihazlar piyasaya sunup sunmayacağı bilinmiyor. Videoda, Lenovo Akıllı Cihazlar Grubu Başkanı Luca Rossi tarafından yapılan açıklamalarda ise “Form faktörü inovasyonunun çok dinamik bir alan olduğuna inanıyorum. Lenovo’nun yeniliklerini burada görmeye devam edeceksiniz” denildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir