2021 yılının sonuna doğru tanıtımı yapılan Motorola Edge X30 modeli için yeni bir versiyon üzerinde çalışmalar devam ediyor. Motorola tarafından yapılan resmi açıklamalarda, Motorola Edge X30 modelinin yeni bir versiyonu üzerinde çalışıldığı ve ekran altı kamera desteği ile yeni modelin piyasaya sunulacağı belirtilmişti. Bu kapsamda 17 Mart tarihinde yapılacak tanıtımlarda muhtemelen Motorola Edge X30 modelinin yeni versiyonu tanıtılacak. Çıkış yaptığı dönemde Qualcomm Snapdragon 8 amiral gemisi işlemcisiyle desteklenen telefon, yapılan bir sızıntı ile tanıtım öncesinde görüntülendi.

Lenovo Motorola’yı yeniden canlandırıyor

Lenovo tarafından satın alındıktan sonra önemli bir atılım yapan Motorola, Motorola Edge X30 ekran altı kamera versiyonuyla 2022 yılında amiral gemisi deneyimi sunacak. Resmi olarak bir paylaşım yapılmamış olmasına karşın Motorola Edge X30 ile ilgili sızdırılan görüntüde, ekranda herhangi bir delik ya da kamera modülünün olmadığı görüldü. Böylece ekran altı versiyonu olduğu kısa sürede anlaşılan görüntü, 17 Mart tarihinde resmiyet kazabilir.

Motorola Edge X30 2

Motorola Edge X30 özellikleri neler olacak?

Motorola Edge X30’un yeni versiyon ile arasındaki fark ekran altı kameradan ötesi olmayabilir. Bu nedenle geride kalan tüm özellikler aynı şekilde yer alacak. Yüz tanıma desteğine sahip 60 MP ön kamera ile gelecek olan cihazda en önemli detay kuşkusuz ekran altı kamera teknolojisinin başarılı bir şekilde uygulanacak olması. Geçtiğimiz günlerde bir Lenovo sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda ekran altı kamera teknolojisinin yanı sıra yüz tanıma doğruluğunda markanın önemli bir hamle yaptığını ve yeni teknolojisiyle fark yaratacağı belirtilmişti. Bu nedenle Motorola Edge X30 yeni versiyonu için beklentiler çok daha yükselmiş durumda.

Ön kamera detaylarının dışında Motorola Edge X30 ekran altı kamera versiyonunda yine Qualcomm Snapdragon 8 amiral gemisi işlemcisi kullanılacak. 5000mAh pilin 68W hızlı şarj ile desteklendiği telefonda 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip 6.7 inç OLED ekran ve HDR10+ desteği kullanılıyor. 144Hz yenileme hızıyla fark yaratan telefonda 256 GB’a kadar UFS 3.1 depolama ve 12 GB’a kadar RAM ile eşleştiriliyor. 3 arka kameraya sahip olan modelde 50MP ana kamera, 50MP geniş açı sensörü ve 2MP derinlik sensörü bulunuyor.

Motorola Edge X30

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir