Uzun zamandan beri akıllı telefon sektöründe konuşulan modellerden olan Motorola Edge X30 resmiyet kazanmış olsa da bazı özellikleri ile beklentileri karşılamadı. Kağıt üzerinde Full HD+ çözünürlüğe ve 144Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ile dikkat çeken yeni akıllı telefon; sistemi, kablosuz şarj seçenekleri, depolama alanı ve kulaklık girişi gibi pek çok temel özellikten yoksun bir şekilde piyasaya sunuldu. Tüm bunlar ise telefonu satın almak isteyen kullanıcılarda tedirginlik yaratıyor. 

İşte Motorola Edge X30’un beklentileri karşılamayan özellikleri

SD Kart desteği olmaması!

Telefondan maksimum depolama seçeneği 256 GB ile sınırlandırılırken SD kart desteğinin de sunulmayacağı belirtildi. Özellikle çok fazla uygulama ve oyun tercih eden kullanıcılar için bu depolama alanı sorun yaratabilir. 

Aşırı sıcak!

Telefon için yapılan testlerde aşırı ısınmaya bağlı olarak yaşanan sorunlar dikkat çekti. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcinin yüksek kapasitesi, telefonlarda ısınmaya yol açtığından dolayı çoğu üretici özel soğutma sistemlerini kullanıyor. Motorola böyle bir seçenek sunmadığı gibi yapılan ilk testlerde telefonun 60 dereceye kadar yükseldiği görüldü.

Ekran koruması yok

Telefonlarda çoğu zaman standart bir özellik olarak, olmazsa olmazlar arasında gösterilen ekran koruması şu anda Motorola’nın yeni amiral gemisinde bulunmuyor. Cam korumasının olmaması, standart kullanımlarda dahi ekranda çizgilerin oluşmasına neden oluyor. Ayrıca bu durum telefonu çok daha kırılgan yapıyor. Yüksek fiyatla satılan bir modelde, böylesine temel özellik olmaması, Motorola için büyük eksiklik olarak görüldü.

3.5mm Ses Jakı Yok

Çoğu üretici bu özellikten zaman içerisinde vazgeçecek olsa da henüz buna alışma ve değişim için oldukça erken. Motorola’nın piyasada daha geniş bir kullanıcıya ulaşabilmesi adına bu özellikten vazgeçmesi kullanıcıları çok fazla tatmin etmedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir