Motorola Edge 50 Pro modeli için yeni açıklama yapan Motorola, yeni modelin Hindistan ve Çin ile satışlara başlayacağını duyurdu.

Motorola’nın en son amiral gemisi modeli Motorola Edge 50 Pro için satış süreci başlıyor. Şirket yaptığı tanıtım ile telefonda yer alan özellikleri duyururken şimdi satış için geri sayım başladı. İlk satışlar Hindistan ve Çin’de gerçekleştirilecek. 3 Nisan itibariyle başlayacak satışları ABD pazarı takip edecek. Ancak modelin bu pazarlardaki satışında isim değişikliğine gidilmesi bekleniyor.

Şirket tarafından resmi olarak açıklanmasa da ABD’de Motorola Edge 50 Pro modelinin Motorola Edge Plus 2024 adını alması Çin’de ise Motorola X50 Ultra olarak satışa sunulması gelen raporlarda yer alıyor. bu nedenle farklı isimlendirmeler olsa da tüm modeller Motorola Edge 50 Pro’yu ifade edeceği için telefonun satış rakamları da bu kapsamda değerlendirilecek. Ancak bu pazarlar sonrasında telefonun hangi bölgelerde satışa gireceği henüz açıklanmadı.

Motorola Edge 50 Pro’nun Yurt Dışı Planı Belli Oldu
Motorola Edge 50 Pro’nun Yurt Dışı Planı Belli Oldu

Motorola Edge 50 Pro Özellikleri Neler Olacak?

Flipkart ve Motorola’nın resmi bilgilerinde telefonda yer alan bazı özelliklerin ön plana çıkarılmaya çalışıldığı görülüyor. Motorola Edge 50 Pro’da özellikle yapay zeka özellikleriyle fark yaratılması hedefleniyor. Bu kapsamda yapay zeka destekli duvar kağıdı oluşturucu telefonda ilk dikkat çeken detaylardan birisi olacak. İlk bilgilere göre kullanıcılar bu yapay zeka aracın kullanarak kendi zevk ve tercihlerine göre özel, benzersiz duvar kağıtlarını oluşturabilecek.

Bu yapay zeka uygulamasına ek olarak bir başka yapay zeka özelliği de Motorola Edge 50 Pro kamerasında yer alacak. AI Görüntü Geliştirme ve AI Uyarlanabilir Görüntü Sabitleme teknolojisinin yer alacağı kamera uygulamasında kullanıcılar çok daha iyi kareler çekebilecek ve görüntülere yapay zeka müdahalesi yapabilecek. Bu özellikler hem sabit ve net fotoğrafların çekilmesini sağlayacak hem de en iyi netlikte fotoğraf karelerin oluşturulmasına imkan tanıyacak. Üstelik 50x hibrit yakınlaştırma desteği sayesinde telefonlarda yakın çekimde etkileyici fotoğrafların çekilmesi de mümkün durumda.

Motorola Edge 50 Pro’nun Yurt Dışı Planı Belli Oldu
Motorola Edge 50 Pro’nun Yurt Dışı Planı Belli Oldu

Telefonun donanım kısmına geçildiğinde ise OLED panel dikkat çekiyor. 6.7 inç büyüklüğündeki OLED panelde 1.5K çözünürlük, 144Hz yenileme hızı ve 2000 nit’e kadar tepe parlaklığı desteklenecek. Üstelik bu telefon bir ilk olma özelliğine de sahip. zira telefonda ilk defa Pantone sertifikası yer alıyor. “Pantone ” birçok kişi için yabancı bir kavram olabilir, ancak basit bir ifadeyle, “Pantone Sertifikalı”, ürünün tüm Pantone renklerini aslına uygun olarak yansıtabildiğini gösteriyor. Bu da Motorola Edge 50 Pro ekranında daha gerçekçi ve doğru renkler gösterilebileceğini kanıtlıyor.

50MP ana kamerasıyla üçlü bir kamera kurulumuna sahip olan Motorola Edge 50 Pro, tüm bu yapay zeka ve sertifikalarıyla pazarda güçlü bir konumda yer alabilir. Telefonda bilinen diğer teknik özelliklerde ise işlemi yer alıyor. Snapdragon 8 Gen 3 ile kutudan çıkacak telefonun Çin versiyonunda Snapdragon 8s Gen 3 kullanılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir