Moto’nun amiral gemisi Android telefonundan uzun zamandır beklenen Motorola Edge 30’un söylentilerine yenisi eklendi.

Motorola Edge 30 ile ilgili söylentiler bir süredir sabitti. Bu, şirketin amiral gemisi Android telefonu için uzun zamandır beklenen model. Birkaç ay boyunca, özellikle ultra sürümde bir sızıntılar vardı ancak normal model hakkında ki sızıntılar nerdeyse bıçak gibi kesilmişti. Dün Edge 30 modeline dair nihayet yeni sızıntılar geldi. Peki yeni sızıntı Motorola Edge 30 hakkında ne söylüyor?

Motorola Edge 30 ne zaman piyasaya çıkacak?

İlk Motorola Edge ailesinde 2020 yılında piyasaya sürülen ve 2021 yılında Edge 20 telefon ile devam eden telefon yelpazesi, şirketin cep yakmayan modellerde üstün orta seviye ve premium cihazlar üretebileceğini gösteriyor.

İddialara göre Motorola Edge 30 ailesi 2022’de satışa sunulacak. Bu yeni seri 2021 sonunda Çin’de piyasaya sürülecek ve Avrupa’da satılmayacak ancak Moto Edge X30 ile karıştırılmamalıdır. Bunun nedeni, bu iki cihazın ayrı ayrı sınıflandırılmasıdır.

Sızıntısına göre Motorola Edge 30 serisi, Edge 20’nin piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, 2022’nin sonlarında, yani Temmuz civarında piyasaya sürülebilir. Henüz herhangi bir fiyat sızıntısı yok ancak geçen yıl olduğu gibi Standard, Lite ve Pro modellerinin yanı sıra Ultra modelleri de bekleniyor. Bu nedenle Motorola her bütçeye uygun akıllı telefonlar sunmaya devam edecek gibi görünüyor.

Motorola Edge 30 Pro yolda

Şimdiye kadarki en ilginç sızıntı, Edge 30 serisinin Galaxy Note 21 gibi bir kalemle çalışabilmesiydi. Ancak bu ekran kalemi, Galaxy Note gibi cihaza yerleştirilmemiş olabilir.

Bir diğer sızıntı ise Ultra model kavisli kenar ekran, 200MP + 50MP + 13MP arka kamera kombo, 60MP selfie kamera, Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 6.67 inç FHD + 144Hz ekran, 125W kablolu ve 50W Kablosuz şarj desteğine sahip olacağız yönünde. Ancak bu seferki gelen sızıntılarda Moto Edge 30, 30 Lite veya 30 Pro hakkında ayrıntılı bilgi yok. Temmuz ayına kadar bu modellerin görünümü ve işlevselliği ortaya çıkması bekleniyor.

Peki siz Motorola’nın Edge serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Ülkemizde satışa sunulsa tercih edeceğiniz modeller arasında olur mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir