Bilinen bir akıllı telefon üreticisi Motorola yakında yeni bir model piyasaya sürecek. Şirketin önümüzdeki aylarda Motorola Edge 30 Pro modelini duyuracağı söyleniyor.

Motorola bir süredir telefon pazarında iyi biliniyor ancak 2010’dan bu yana değişikliklere ayak uyduramadığı için çok kan kaybetti ancak son zamanlarda yapılan değişiklikler bize geçmişi hatırlatmaya başladı. Google’ın 2014 yılında 2,91 milyar dolara Lenovo’ya sattığı şirkette bugüne dek büyük değişiklikler yaşandı.

Nitekim geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ile Xiaomi ile büyük bir rekabete giren ve kazanan ilk şirket olan Motorola, hız kesmeden yeni akıllı telefonlar geliştirmeye başladı.

Motorola Edge 30 Pro çok yakında

Bildiğiniz gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 işlemcili ilk telefon olan MotoEdge X30 Aralık ayında satışa çıkmıştı. Akıllı telefona karşı ilgi o kadar fazlaydı ki erken satış dönemi erken kapatıldı. Cihaz piyasaya sürülmesinden üç dakika sonra 10.000 adet sattı ve 100 milyon yuan’den fazla para topladı.

Akıllı telefon endüstrisindeki güvenilir sızıntılarıyla tanınan Mukul Sharma’ya göre Motorola,
Moto Edge X30 ile ilgileniyor ve Edge 30 Pro adında yeni bir model geliştirmeye başladı. Aslında söz konusu cihazın Edge X30’un devamı olduğu iddia edilmişti.

Android 12 alacak Motorola modelleri

Bu sızıntının ardından Geekbench veri tabanında ve çeşitli kimlik doğrulama sitelerinde ortaya çıkan isimsiz Motorola telefonun aslında Edge 30 Pro olduğu söylentileri ortaya çıktı. Eğer iddia doğruysa akıllı telefonunuz Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle karşımıza çıkarak. 4 nm üretim sürecinde üretilen yonga seti, Adreno grafik biriminin yanı sıra 3.0 GHz ARM CortexX2, üç 2.5 GHz ARM CortexA710 ve dört 1.8 GHz ARM Cortex A510 çekirdeği içeriyor.

Ayrıca 12 GB RAM ve Android 12 işletim sistemine sahip olacak. Ancak Motorola Edge 30 Pro’nun çıkış tarihi ile ilgili net bir detay yok. Ancak Leak’e göre cihaz bir-iki ay içinde önce Çin’de, ardından küresel pazarda sergilenecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir