Motorola yeni amiral gemisi olacak Motorola Edge X modeli ile konuşulsa da bu modelin arka planında kalan Motorola Edge 30 Ultra tüm özellikleri ile sızdırıldı. Yayınlanan rapora göre Ocak ayında küresel olarak piyasalara sunulacak olan yeni telefon, güçlü özellikleri ve uygun fiyatı ile kullanıcılara yeni bir seçenek sunacak.

Motorola, son dönemlerde yeni modelleri ile akıllı cep telefonu sektöründe önemli bir atılım gerçekleştirdi. Tanıtımı yapılan birbirinden iddialı model ile sektörde yeni seçenekler sunarak kullanıcı sayısını arttırmayı başaran şirket, önümüzdeki günlerde daha iddialı modellerini piyasaya sunacak. Uzun zamandan beri Motorola’nın yeni amiral gemisi olacak Moto Edge X konuşulsa da yeni sızdırılan bir rapor, Motorola Edge 30 Ultra özelliklerinin şimdiden öğrenilmesini sağladı. Ocak ayı itibariyle tanıtılarak piyasaya sunulacak olan yeni telefon üstün özellikler ile donatılmış. Bu bakımdan şirketin yüksek satış rakamlarına ulaşmasına önemli bir katkı sağlayabilir.

Motorola Edge 30 Ultra özellikleri neler?

Yayınlanan son rapora göre şirketin yeni telefon modelinde 144Hz yenileme hızına ve HDR10+ sertifikasına sahip 6.67″ FullHD+ OLED delikli ekran kullanılacak. Etkileyici ekran özelliklerinin yanı sıra telefon kutudan Android 12 işletim sistemi ile çıkacak böylece kullanıcılara en yeni işletim sistemi deneyimini sunacak. Motorola, üstelik iki büyük işletim sistemi güncellemesini de destekleyecek.

Snapdragon 898 olduğuna inanılan SM8450 işlemci ile desteklenecek cihaz; 8 GB veya 12 GB LPDDR5 RAM ile eşleştirilecek ve iki depolama seçeneğiniz sahip olacak. 128 GB ve 256 GB depolama alanlarında her ikisi de UFS 3.1 tipinde. Cihazın depolama genişletmesi için microSD kart yuvası desteği ise bulunmuyor.

Arka kameralar 3’lü kameradan oluşacak. Ön kamerada 60MP kamera, arkada 50MP birincil (OV50A), 50MP ultra geniş (Samsung JN1) ve 2MP derinlik (OV02B1B) birimlerinden oluşan üçlü kamera sistemi bulunuyor. Ana kamera OIS ile gelecek ve selfie kamerası 4K videolar kaydetmenize izin verecek.

Motorola Edge 30 Ultra’da USB-C (3.1 Gen 1) bağlantı noktası üzerinden 68W’a kadar güç çekecek olan 5.000 mAh pil ile destekleniyor. Yüzde 50’ye 15 dakikadan kısa sürede ve yüzde 100’e 35 dakikadan kısa sürede dolduracağı belirtilen Motorola Edge 30 Ultra, böylece şarj sorununu büyük oranda ortadan kaldırılacak. Cihaz kablosuz şarj veya ters şarj özelliğine sahip olmayacak.

Motorola Edge 30 Ultra, plastik bir yapıya sahip olacak ve IP52 derecesine sahip olacak. Avrupa’da özel bir Google Asistan düğmesine sahip olacak ancak hiçbir pazarda 3,5 mm kulaklık jakına sahip olmayacak. Sızdırılan diğer özelliklerinde ise stereo hoparlörler, WLAN 6, Sub-6 5G ve Bluetooth 5.2 yer alıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir