Motorola tarafından Yakın tarihte piyasaya sunulması beklenen Motorola Edge 30 modeli Geekbench’te görüldü. Cihaz Snapdragon 778G işlemciyi kullanacak.

Son dönemlerin hareketli markalarından bir tanesi olan Motorola, piyasaya yeni bir model daha sunacak. Motorola Edge 30 olarak adlandırılması beklenen yeni model, Geekbench testlerinde görüntülendi. Cihazın testlerde aldığı sonuçlar tek çekirdekli testte 821 puan, çok çekirdek testte ise 2353 oldu.

Orta sınıf Snapdragon 778G işlemciyi kullanacak olan Motorola Edge 30 böylece orta sınıfa yönelik güçlü bir modeli piyasaya sunabilecek. Bugüne kadarki süreçte sunduğu performansıyla dikkat çeken Snapdragon 778G işlemcide 1 adet prime 2.52GHz çekirdek, 3 adet 2.4GHz altın çekirdek ve 4 adet 1.8GHz enerji tasarruflu çekirdek yer alıyor. Grafikte ise Adreno 642L tarafından destekleniyor. Testler ile birlikte cihazda yer alacak pek çok özellik ortaya çıkmış durumda.

Motorola Edge 30 Geekbench
Motorola Edge 30 test sonuçları

Motorola Edge 30 teknik özellikleri 

Resmi rapora göre cihazda 8 GB RAM kullanılıyor. Ancak piyasaya çıkış aşamasında farklı RAM seçeneklerinin kullanıcılara sunulması bekleniyor. Lansman tarihi yaklaştıkça cihaz için daha fazla detayın paylaşılması mümkün. TRDA, EEC ve Wi-Fi Alliance Gibi pek çok farklı sertifika sitelerinde görüntülenen telefon için hazırlıkların ve çalışmaların büyük oranda tamamlandığı tahmin ediliyor. Bu nedenle mart ayı içerisinde Motorola yeni bir lansman ile Motorola Edge 30 modelini piyasaya sunabilir.

2021 yılında ağustos ayı itibari ile Motorola Edge 20 modelini piyasaya sunan şirket, bu yıl tanıtımı muhtemelen daha erken bir tarihe çekecek.  Motorola Edge 30 modelinde kullanılacak donanımların bir önceki modelden daha yüksek olması bekleniyordu. Ancak Motorola Edge 20 modelinde Snapdragon 778G işlemci mevcuttu. Yeni modellinde aynı işlemciye yer verilmesi dikkat çekti. Moto Edge 20 modelinde işlemcinin yanı sıra yer alan diğer özellikleri ise şöyleydi; 

  • 144 Hz yüksek yenileme hızına sahip 6.7 inç OLED ekran 
  • 32 MP Ön kamera 
  • 108 MP + 8 MP + 2 MP olarak 3’lü arka kamera kurulumu 
  • 30 W hızlı şarj desteğine sahip 4.000 mAh kapasiteli batarya 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir