Moto G71 için TENAA’da yeni bilgiler ortaya çıktı. Yapılan paylaşım ile birlikte önümüzdeki dönemde tanıtılacak telefonun pek çok donanımı paylaşıldı.

Son dönemlerin hareketli markalarından birisi olan Motorola, G serisinin yeni üyesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Moto G71 ismi ile TENAA’da görülen yeni model, tanıtım öncesinde pek çok teknik özelliği ile öğrenildi. Özellikle cep telefonu sektörünün ilk dönemlerinde en çok tercih edilen markalardan birisi olan ve sonrasında “akıllı” dönemi iyi bir şekilde değerlendiremeyen Motorola, şimdi yeniden eski günlerine dönmeye çabalıyor. Özellikle 2014 yılında Google tarafından Lenovo’ya satılması ile birlikte daha etkin bir hale gelen marka, şimdi yeni modelleriyle birlikte yükselen bir ivmeye sahip. Moto G Power 2022 adı verilen model için yaşanan son sızıntı sonrasında TENAA’da farklı bir modeli ile görülen Motorola Moto G71 modeli ile 5G destekli yeni bir alternatifi piyasaya sunacak.

Moto G71

Moto G71 5G özellikleri neler?

Moto G71 için TENAA raporunda, yer alacak bazı donanımlar ve tasarım detayları açığa çıktı. Rapora göre telefonun sağ tarafında 3 tuşa yer verilmiş. Ses açma kapa ve güç tuşu olması beklenen tuşlar, akıllı asistan desteği de sunabilir.

Arka tarafta ise telefonun 3’lü kamerası dikkat çekiyor. Parmak izi okuyucusu olduğu önceden açıklanmış olsa da paylaşılan tasarımlarda bu konuda herhangi bir işarete rastlanmadı. 8.4 mm kalınlık, 180 gr. ağırlık ile kutudan çıkacak cihaz ekranıyla da iddialı.

Rapora göre Moto G71’de 6.4 inç FHD+ çözünürlüklü 90 Hz tazeleme hızı sunan OLED panel kullanılacak. İşlemci cephesinde biraz düşük seçim yapılmış olsa da 8nm mimariye sahip Qualcomm Snapdragon 480 Plus işlemci kullanılacak. Cihazın batarya kapasitesi ise 4700 mAh. Bu bakımdan günlük kullanım için de Moto G71 ideal seviyelerde olacak. Moto G71’deki ek özelikler arasında ise 3,5 mm kulaklık girişi, NFC dikkat çekiyor.

Moto G71 ne zaman piyasaya sürülecek?

Moto G71 için lansman ve piyasaya çıkış tarihleri ile ilgili herhangi bilgi bulunmuyor. Ancak TENAA sonrasında kısa süre içerisinde tanıtılan akıllı telefonlarda Moto G71 için de uzun bir süre öngörülmüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir