Monster Notebook, Intel işbirliği ile geliştirdiği ilk ekran kartını tanıttı. Ekran kartı, Monster Intel Arc 750 ve Monster Intel Arc 770 olarak iki model olarak bu sene piyasaya sürülecek.

Oyuncu dizüstü bilgisayar markası olarak ortaya çıkan Türk markası Monster Notebook, ilerleyen zamanlarda monitör, kulaklık gibi bilgisayar aksesuarları da üretmeye başladı. Şimdi ise Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından, Consumer Electronics Show (CES) 2024’te ilk ekran kartını tanıttı. Markanın en dikkat çeken ürünü ilk kez görücüye çıkan ekran kartı oldu.

Monster ekran kartının özellikleri

Oyun dünyasında gücüyle bilinen Monster notebook, 2024’te satışa sunacağı ekran kartını İntel işbirliği ile hazırladı. Ekran kartının iki modelinden biri olan Monster Intel ARC 750 8GB ekran kartı, Nvidia’nın RTX 3060, AMD’nin RX 6600 ekran kartları ile benzer performans gösteriyor. Satış fiyatının Nvidia’nın RTX 3060, AMD’nin RX 6600 ekran kartlarından daha düşük olması bekleniyor. Ekran kartının diğer modeli, Monster Intel ARC 770 16 GB ekran kartı ise RTX 3060 Ti ve RX6700 XT’ye sınıfında bu modellere rakip görünüyor. Monster Intel ARC 770 modelinde RGB ışıklandırma da bulunuyor. 

monster ekran kartı
Monster ekran kartı

Monster ekran kartının her iki modelinde de bulunan, Intel Xe Süper Örnekleme teknolojisi (XeSS) yapay zekasıyla birlikte FPS arttırmaya yardımcı oluyor. Video içeriğinin sıkıştırılması ve tekrar çözülmesi için kullanılan AV1 kodlama formatı sayesinde de içerik üreticilerinin yükünü hafifletecek gibi görünüyor. Ayrıca oyunları 2k oynama imkanı sunarak oyuncuların kalbini şimdiden fethetmiş durumda.

Global olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Monster notebook, ilk ekran kartıyla oyun dünyasına yeni bir soluk getirdi. Meraklılarının heyecanla beklediği ekran kartı 2024 yılında satışa sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir