Adjust verilerine göre fintech, e-ticaret ve oyun sektörlerindeki uygulama-içi ciro şu ana kadarki en yük ayları 2021 yılında yaşandı.

Küresel mobil pazarlama analitiği platformu Adjust bugün, her yıl hazırladığı Mobil Uygulama Trendleri raporunu yayınladı. Bu yılın raporu, mobil uygulamalar için yaşanan büyümenin 2021’de küresel olarak hızlanmaya devam ettiğini gösteriyor. Endüstrinin son bir yıl içinde yaşadığı değişim ve pandemi kaynaklı sarsıntıların ardından uygulama ekosistemindeki kurulum ve oturumlar endüstri genelinde artarken Adjust verilerine göre fintech, e-ticaret ve oyun sektörlerindeki uygulama-içi ciro şimdiye kadarki en yüksek aylarını 2021 yılında yaşadı.

Nisan ayında Apple’ın iOS 14.5 ve AppTrackingTransparency (ATT) çerçevesini kullanıma sunmasıyla birlikte mobil pazarlama endüstrisi, kullanıcı gizliliğini ve takibini yeniden ele almak zorunda kaldı. ATT onaylarına dair ilk tahminler, kullanıcıların %5’inin takibe onay vereceği yönündeydi. Adjust verileri ise Mayıs 2021’de %16 olan bu rakamın şu anda %25 civarında seyrettiğini gösteriyor ve oyun kategorisindeki uygulamalar için onay oranı %30’a ulaşmış durumda.

Rapor, 2.000’den fazla en iyi uygulamanın veri setini baz alıyor

Adjust’ın en iyi 2.000 uygulamasının ve takip ettiği uygulamaların tümünün veri setini baz alan bu küresel rapor kurulumlar, oturumlar, uygulama içinde geçirilen zaman, kullanıcı tutma, reattribution oranları ve diğer metriklerin uzun vadeli küresel trendlerini analiz ediyor. Bu içgörüler, geliştiricilerin ve pazarlamacıların hedef kitlelerini ve uygulama ekonomisinin durumunu daha derinden anlamalarını sağlıyor.

Adjust CEO’su Simon “Bobby” Dussart, “Geçtiğimiz yıl yaşanan zorluklarına rağmen, mobil uygulama ekosistemi gelişmeye devam etti ve uygulama pazarlama endüstrisinin ne kadar güçlü ve adaptasyona açık olduğunu gösterdi” diyor. “Kullanıcılarla buluşmak için pazarlamacıların ve UA ekiplerinin veri odaklı stratejileri benimseyerek kullanıcı tutma oranını iyileştirmesi ve ayrıca yeni ve mevcut kullanıcıları bulmaya, attribute etmeye ve ölçümlemeye devam etmeleri gerekiyor.”

Google Tinder’la anlaşma sağladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir