Google ve Match Group ödeme sistemi konusunda aynı fikirde anlaşmayı başardı. Tinder, Play Store’daki ödeme sistemi yerine kendi sistemini kullanabilecek.

Tinder Google’a dava açtı

Google, abonelik sistemiyle çalışan uygulamalarda ödemelerin Google Play faturalandırma sistemi üzerinden yapılmasını şart koşar. Her ödeme için yüzde 30 komisyon alır. Birçok geliştirici, şirketin alternatif ödeme yöntemlerine izin vermemesine itiraz ediyor.

Hatırlarsanız iki yıl önce Epic, Fortnite’ta faturalandırma sistemini kullandığı için Play Store’dan kalıcı olarak yasaklandı. İki şirket arasındaki mücadele hukuki sebeplerle devam etse de; Popüler flört uygulaması Tinder’ın sahibi Match Group, yüzde 30 komisyon için Google’a dava açmıştı.

Android için Tinder indir
iOS için Tinder indir

Google, Tinder’ın alternatif bir ödeme yöntemi kullanmasına izin verdi

Google’ın “Play Store” faturalandırmasını zorlama girişimi bu sefer durumu tersine çevirdi. Match Group, yaptığı basın açıklamasında Google ile anlaşmaya vardığını duyurdu. İşletmeler, Tinder dahil her uygulamada Google’a alternatif olarak gelişmiş ödeme yöntemlerini kullanabilirler.

Anlaşma kapsamında;

-Match Group uygulamaları, Google Play faturalandırma sistemine alternatif sundukları için reddedilmeyecek veya Play Store’dan kaldırılmayacak.

-Google, Google Play faturalandırma sistemine alternatif sunan Match Group uygulama güncellemelerini onaylamaya devam edecek.

Google faturalandırma sistemi konusunda Match Group’un belirttiği sorunları çözdüğünde, şirket uygulamalarında mevcut ödeme sistemlerinin yanı sıra Google’ın sistemini yeniden kullanmayı değerlendirecek.

Bu gelişme, Play Store ödeme sisteminin Tinder’da kullanılmayacağı ve Google’ın satın alınan aboneliklerden %30 komisyon almayacağı anlamına geliyor. Match Group, bu indirim karşılığında Google’a yönelik yaptırım talebini geri çekeceğini açıkladı ve şu paylaşımı yaptı:

Match Group bugün, Google’ın Match Group’un tüketicilere fayda sağlamak için talep ettiği çeşitli tavizleri vermesinin ardından Google’a karşı geçici bir kısıtlama emri talebini geri çekti. Bunlar; Match Group uygulamalarının kullanıcılara ödeme sistemlerinde seçenek sunmaya devam etmesine izin verileceğini garanti etmeyi, daha önce belirtilen politikasıyla geliştiricilerin üzerindeki gereksiz yükü azaltmayı ve Google’ın kullanıcı verileri üzerindeki tam kontrolünü ortadan kaldırmayı içeriyor.

Peki siz Google’ın bu hamlesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu durum ilerde daha çok şirketin Google’dan insiyatif talep etmesine neden olabilir. Sizce şirket diğer uygulama şirketlerine de aynı anlayışı gösterecek midir?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir