Uygulama dünyasının başrolünde olan ‘mobil oyun‘ geliştiricileri, mağazalarda bulunan benzer oyunlar karşısında ürünlerini pazarlamakta zorlanıyorlar. Peki; ‘mobil oyun pazarlaması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?‘ Cevabı sizler için araştırdık.

İşinde uzman olan ekibinizle birlikte harika bir oyun geliştirmiş olabilirsiniz. Pazarlama için gerekli olan bütçenizde sağlam ancak mobil oyun dünyasında farklılaşmak ve geliştirdiğiniz oyunu ön plana çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, aşağıdaki maddeleri dikkatle okumanızı öneririz.

Video Reklamlar

1- Mutlaka video reklamlara odaklanmanız gerekiyor!

Mobil kullanıcıların sürekli olarak karşısına çıkan ve bundan dolayı da tepkiler alan video reklamlar, aslında oyununuzu daha fazla kitleye ulaştırma noktasında sizin için biçilmiş bir kaftan. Kısa bir süreliğine de olsa oyunun tanıtımı için hazırladığını bu videoyu kullanıcılara sevdirebilirseniz, bunun faydasını kısa sürede göreceğinize eminiz.

sosyal entegrasyon

2- Oyun içerisinde sosyal entegrasyona daha fazla önem vermelisiniz!

Hem maliyet hem de bütçenizi farklı kanallara aktarma noktasında oyun içerisinde yer vereceğiniz sosyal entegrasyon kuvvetli olmalı. Bu sayede oyuncular tanıdıklarına ya da sosyal ağlardaki çevrelerine ulaşabildikleri gibi geliştirdiğini oyunun tanıtımına da katkı sağlayacaklardır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; sosyal entegrasyonu oyuna sonradan değil, henüz başlangıç aşamasındayken eklemelisiniz.

global isbirligi

3- Lokal işbirliğinden çok Global işbirliği yapmaya özen gösterin!

Genel olarak Global oyun geliştiricileri, yerelde başarı elde etmiş şirketler ile işbirliği yaparak başarıya ulaşmaya çalışırlar. Bunu göz önüne aldığımızda eğer yerelde başarı elde etmiş bir oyuna sahipseniz Global şirketler ile işbirliği yaparak daha fazla oyuncuya ulaşabilir ve ciddi anlamda başarı elde edebilirsiniz.

lokal reklam

4- Reklamlarınızı yerelleştirmeniz gerekiyor!

Geliştirdiğiniz oyunla ilgili aklınızda olan reklam fikirlerini hayata geçirmelisiniz. Ama bunu yaparkende reklamlarınızı yerelleştirmeye özen göstermeniz gerekiyor. Yerel hedef kitlenizi doğru bir şekilde seçip, reklamlarınızı sevdirdiğiniz takdirde kitle karşısında daha samimi bir tavır sergilemiş olursunuz. Bu sayede de daha fazla oyuncuyu kendinize çekebilirsiniz.

yorumlar

5- Oyununuz için uygulama mağazalarında olumlu kullanıcı yorumu ve beğeni almak için stratejiler üretin!

Oyun dünyasının en büyük aktörleri uygulama marketlerinde sürekli üst sıralarda yer alıyor. Bu durum doğal olarak hem gelir elde etmenizi hem de kullanıcı kazanmanızı daha zor bir hale sokuyor. Uygulama marketlerinin kullanıcılardan gelen yorumlara ve oylara her zaman değer verdiğini göz önüne aldığımızda bu noktada daha fazla olumlu oy ve yorum alabilmek için farklı taktikler geliştirmeniz ve bunları vakit kaybetmeden hayata geçirmeniz gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir