nPerf tarafından yayınlanan yeni rapor ile Türkiye’deki Mobil İnternet Bağlantıları Barometresi paylaşıldı. Rapor ile birlikte Türkiye’deki hizmet veren operatörler arasındaki rekabetteki son durum da öğrenildi.

nPerf’ten Türkiye’ye özel analiz!

 nPerf tarafından yapılan çalışmada, Türkiye’de hizmet veren operatörler için kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. nPerf kullanıcılarının da katılımlarıyla yapılan testlerde, Türkiye’deki 3 büyük internet servis sağlayıcılarının performansları ölçüldü. Bu kapsamda 104 bin 313 test ile sektörel olarak kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirildi.  104 bin 313 testin operatörlere göre dağılımında ise yüzde 55.8 Turkcell, yüzde 15.6 Türk Telekom ve yüzde 26.6 ile Vodafone yer aldı. Testlerde 2G, 3G ve 4G başta olmak üzere farklı bağlantılar üzerinden değerlendirme yapıldı. Yapılan testlerde en iyi performans gösteren operatör Türk Telekom oldu. Telekom’u takip eden şirket Turkcell olurken Vodafone testlerde son sırada yer aldı.

Testlerde Türk Telekom önde!

Test sonuçlarına göre Türk Telekom, diğer operatörlere göre daha iyi indirme ve yükleme hızı sunuyor. Rapora göre Türk Telekom’un indirme hızı 30 MB/SN, yükleme hızı 11 MB/SN ve daha iyi bir tarama performansı bulunuyor. Diğer operatörlerin indirme hızları ise şöyle;

1 1632145547

Operatörlerin ulaştığı en yüksek seviyeler ise şöyle;

2 1632145553

Türk Telekom’un yine lider olduğu upload hızlarında ise sıralama şöyle;

3 1632145558

Gecikmelerde lider Vodafone 

Hizmetlerdeki gecikme oranlarında ise Vodafone lider durumda. 45 ms’lik bir gecikme ile bu alanda en yüksek değere sahip olan Vodafone, diğer operatörlere göre bu alanda dikkat çekti. Vodafone’u ise 50.27 ms ile Turkcell, 55.73 ile Vodafone takip etti.

Akışta lider Türk Telekom

YouTube üzerinden yapılan yayın akışı testlerinde ise yüzde 73.45’lik performans sergileyen Türk Telekom yine birinci oldu. Yüzde 65.19’luk başarı oranıyla Vodafone ikinci yüzde 62.11 ile Turkcell ise bu testlerde sonuncu oldu.

İnternet hızınızı hemen ölçmek için buradaki hız testi aracımızı kullanabilirsiniz.

nPerf Hakkında

 Fransız bir şirket olan nPerf, internet test ve analizlerinde dünyanın en iyi şirketlerinden birisi. Türkiye’ye yönelik periyodik olarak testler yaparak analizler gerçekleştiren nPerf, sabit ve mobil bağlantılarda yaptığı testler ile yeni hizmet alımlarında da seçimi kolaylaştırıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir