Xiaomi 2022 yılı içerisinde MIUI 14 sürümünü çevreye tanıttı. Aradan geçen süre boyunca marka MIUI dağıtımına devam ediyor. Yeni arayüzüyle birlikte, kısa bir süre önce global sürümü ile beraber ilk turda amiral gemisi olmak üzere ve orta-üst segment kullanıcılarına sunuldu. Sunulan modellerin arasında Xiaomi 12C modelinin de ekleneceği bilgisi öğrenildi.

xiaomi-11-model-icin-miui-14-yayinladi

Xiaomi 12C MIUI modeli 14 güncellemesi alacak

Xıaomıuı sitesinin haberlerine göre, Redmi 12C, 2022 yılı içerisinde piyasaya sürülmüştü. Şu an kutudan Android 12 tabanlı olan MIUI 13 ile ortaya çıkıyor. Akıllı telefon 6,73 inç (720 x 1650) IPS LCD ekran özelliğine sahip ve MediaTek Helio G85 SOC ve 5000mAh pil özelliğini de taşıyor. Bölümünün en iyi fiyat-performans cihazlarından biri olarak bilinen Redmi 12C modelinin içinde MIUI 14 güncellemesi de olacak..

Redmi 12C için getirilecek olan MIUI 14 güncellemesi ile önceki sürümlerle kıyaslama yapıldığı zaman önemli güncellemelere sahip olacak. Eski sürüm olan MIUI 13’ün eksiklerini tamamlayan ve kapatacak olan Xiaomi, şimdiden Redmi 12C MIUI 14 UI için çalışmalarına başladı.

Kullanıcı deneyimini iyileştirmesi düşünülen ve cihazın performansını büyük bir ölçüde artırması beklenen güncelleme ile Xiaomi 12C için Android 13 tabanlı ve V14.0.1.0.TCVCNXM yapı numarası ile birlikte kullanıma sunulacak. Bu güncellemenin gelmesiyle birlikte ilk etapta Çin’deki kullanıcılar için sunulacak. İlerleyen günlerde ise global olarak tüm kullanıcılara bu güncellemenin sunulması bekleniyor. Güncellemenin Haziran ayının başında paylaşılması beklentiler arasında yer alıyor.

MIUI 14  bize neler sunuyor?

Xiaomi’nin gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile birlikte yeni arayüzün önemli detayları konusunda artık bilgilere hakimiz. Öncelikle artık kullanmadığınız ama yine de sistem izin vermediği için kaldırılamayan bu temel uygulamaların bir çoğunu silebileceğinizi belirtebiliriz. Ayrı olarak da Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını hafifletme amacı ile foton motoru (foton engine) teknolojisi sayesinde, üçüncül olarak karşımıza çıkan uygulamaların güç tüketimlerinin yüzde 22 oranında azaltılacağına dair söylemlerde bulunarak dikkatleri çekiyor.

Şirketin bir diğer iddiasına göre ise sistem performansının ciddi oranda gelişim gösterdiği yönünde açıklamalarda bulunuyor. Android 13 ve MIUI 14 ikilisiyle beraber sistem akıcılığı yüzde 88 oranında arttırıldığı da önemli noktalardan bir tanesi. Buna rağmen güç tüketiminde ise sadece yüzde 16’lık bir iyileştirme mevcut. Her ne kadar sistem performansı yükseltilmiş durumda olsa da Xiaomi’nin verilerine bakıldığı zaman MIUI 14’ün bir önceki sürümü ile karşılaştırıldığında yüzde 23 oranla daha az alan kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç MIUI arayüzünün yeniden ele alınarak, üzerinde yapılan çalışmalarla beraber ve baştan geliştirilmesi ile oluyor. Yeni MIUI 14 artık eski sürümlere göre daha hızlı olmasının yanı sıra daha kararlı ve daha az alan kaplıyor olması geliştirilmiş olan diğer özelliklerden birisi. Fakat Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili modellerin bu yeniliklere odaklı optimize edildiğini hatırlatmakta fayda var.

MIUI 14 ile beraberinde yeni “süper simgeler” olarak adlandırılan bir özellik daha sunuluyor. Ana ekranınıza farklı semboller ekleyebilmenize olana sağlayan bu özellik ile beraber, daha canlı bir tema oluşturmak mümkün hale getiriliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir