İlk gruptan sonra MIUI 13 kararlı sürümünü alacak ikinci grup cihazlar resmi olarak duyuruldu. Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro, MIUI 13 kararlı sürümünü alacak ikinci parti cihazlar arasında yer alıyor. Daha fazla kullanıcının kullanmaya başlayacağı MIUI 13’te kontrol merkezine getirilmiş olan özellikler dikkat çekiyor. Kullanıcı sayısı arttıkça daha fazla özelliği ön plana çıkarılan yeni sistemde, gizlilik odaklı yapılan iyileştirmeler oldukça önemli.

MIUI 13’te yer alan yeni özellikler neler?

MIUI 13, kullanıcı gizliliği korumasını ve sistem kararlılığını iyileştiriyor. Yeni sistemde gizlilik filigranları, dolandırıcılık koruması, yeni yüz doğrulama koruması da yer alıyor. Güvenlik ve yeni özelliklerin dışında tasarımda da iyileştirmeler içeren yeni ara yüzde; yeni yazı tipleri, duvar kağıtları, widget’lar yeni seçenekleriyle kullanımı zenginleştiriyor.

Mi Akıllı Hub

MIUI 13 kontrol merkezine eklenen yeni özelliklerden biri de akıllı kontrol seçeneği. Kullanıcılar cihazları akıllı telefonlarından kontrol edebilme imkanına sahip olurken desteklenen tüm cihazlar, kontrol panelinde yer alıyor. Böylece tek bir telefon ile diğer akıllı cihazlar da kontrol altında tutulabiliyor

Yeni ses çubuğu

MIUI 13 kontrol merkezinde ses çubuğu olarak bilinen yeni bir özellik daha yer aldı. Bu özellik, fiziksel bir düğme kullanılmadan bile akıllı telefonun ses düzeyinin ayarlanmasına imkan tanıyor. Ses seviyesinin yanı sıra parlaklık gibi farklı özelliklerin de benzer şekilde ayarlanabilmesi mümkün.

Bildirim ve kontrol merkezi anahtarları

MIUI 13’te yer alan bir diğer ve son önemli yenilik ise bildirim ve kontrol merkezine erişimi kolaylaştırmak. MIUI 13 sisteminde kullanıcılar artık bildirimler arasında kolayca geçiş yapabilirken pencereler arasında da hızlı geçiş yapabiliyor. Bunun yapılması için ekranın sağa veya sola tek bir kaydırma yapması yeterli.

Xiaomi, MIUI 13’te yeni özelliklere çok fazla önem vermedi. Kullanıcı ara yüzünde de çok fazla değişiklik yapılmadı. MIUI 13; gizlilik, sistem koruması ve diğer birkaç alana odaklandığından bu özellikleriyle ön plana çıkarıldı. MIUI 13’ün kontrol merkezine eklenen bu 3 yenilik ise kullanıcılar için işlevselliği daha da arttırmış durumda.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir