Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiaomi, uzun bir zamandır geliştirme aşamasında olan MIUI 13 arayüz tek başına gelmiyor. Bugün içerisinde MIUI 13 Pad’in de duyurusu gerçekleşti. Cep telefonlar için tasarlanan Xiaomi MIUI 13 arayüzü, Xiaomi 12 serisi ile beraber bugün içerisinde lanse edilecek. Söz konusu bu sürüm ile beraber Android tablet modellerine özel bir şekilde tasarlanan MIUI 13 Pad de sunulmaya hazırlanıyor.

WhatsApp’a yeni bir özellik daha eklendi, artık alıcılar düzenlenebilecek

Xiaomi CEO’su Lei Jun’un aktardığı bilgilere göre Xiaomi tabletlere özel olan sürüm, en popüler 3 bin kadar uygulamayı tam ekran çalışma özelliği ile sunacak ve çift pencere kullanımı üzerinde de özellikle duracak. Yan yana iki uygulamanın açılması mümkün olacak ve büyük ihtimalle de bir uygulamayı iki farklı şekilde pencereye bölebilecek oplan bu sürüm, tabletler için geliştirilmiş olan optimizasyonlar sunacak ve performans ile akıcılığı da artacak. Tanıtımı ile detayları tam olarak belli olacak olan MIUI 13 Pad, firmanın Türkiye’de satılan 5.500 TL’lik Pad 5 gibi tabletlerine verilecek.

Xiaomi MIUI 13 hakkında bilinenler

10 13

Söz konusu bu arayüz, resmi açıklamalardan elde edilen bilgilere göre odak noktasında akıcılığı ile stabiliteyi almak mümkün olacak ve ilk bilgilere göre ise sistemin akıcılığını cihaza bağlı halde yüzde 15 ila yüzde 52 arasında artış durumu yaşanacak. Uygulamaları daha hızlı bir şekilde açacağı ve anlık olarak takımları yüzde 90 oranında daha azaltacağı bilinen bu sürüm, “Focus Computing 2.0” ile daha hızlı bir şekilde okuma ve yazma işlemi gerçekleştirilecek. Bu özellik ile beraber serinin daha hızlı bir şekilde çalışması mümkün olacak. Xiaomi’nin ortaya attığı iddialara göre MIUI 13’ün yer aldığı telefonlar hemen her açıdan daha hızlı bir şekilde gelecek. Tasarımsal anlamda büyük değişiklikler ile gelmeyecek olan bu yeni arayüz “Privacy Security Goalkeeper” adlı bir güvenlik özelliğine sahip olacak. Bu özellik şu an için detaylanmış değildir. Fakat hazırlanma amacı cihazları veya kişileri telekom dolandırıcılığına karşı koruma sağlayacak. Bu özellik tüm detaylarıyla etkinlikte bulunacak. 

13 10

MIUI 13’ün tasarımsal olarak en çok dikkat çeken özelliği ise iOS’u hatırlatan büyük widget altyapısına sahip olacak. Söz konusu bu arayüzde farklı boyutlarda dinamik bir şekilde performans sergileyecek olan widget’ler ve uygulama bölümleri yer alıyor. Bu özellik ile beraber arayüz yerleşik olarak kullanıcılar tarafından kolaylıkla özelleştirilebilir. Dahili olarak sanal RAM özelliği (Depolama alanını RAM olarak kullanma) geleceği de dile getirilen bu yeni arayüz, ilk bilgileri geçtiğimiz gün aktarılan MIUI Pure Mode adlı özelliğe de sahip olacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir