MIUI 13 kararlı sürümü hazır (sürüm numarası V13.0.1.0.SLBCNXM), Xiaomi 12 serisi ile birlikte geliyor. 

Xiaomi daha önce MIUI 13 Stable Build’ı bazı akıllı telefonlarında test etmişti. Toplam 7 amiral gemisi test edildi, sonunda Xiaomi 12 ile gelecek. MIUI 13 cildi, büyük bir görsel revizyonla sistem arayüzü, UI, UX açısından bazı büyük değişikliklerle karşımıza çıkacak.

MIUI 13 özelliklerine gelince, MIUI 13 telefonlarındaki bellek birleştirme teknolojisi, daha iyi performans ve çoklu görev için belleğin bir kısmının RAM olarak kullanılmasına izin veriyor. MIUI 13, telefondaki fiziksel RAM’e ek olarak Redmi, Poco veya Mi telefonu olsun, herhangi bir Xiaomi cihazına ek 3 GB RAM’e izin vereceği söyleniyor.

MIUI 13 bellek genişletme özelliği ya da bir diğer adıyla sanal RAM işlevi, eski Xiaomi telefonlarının daha yüksek performans sağlamasına da büyük ölçüde yardımcı olacak ve cihazın kullanılabilirlik oranını arıttıracaktır.

Gelecekteki MIUI 13 güncellemeleri, küçük pencere modunda yeni oynatma yöntemleri, yeni masaüstü simgeleri, bellek birleştirme teknolojisi, katmanlı işleme sistemi animasyonları, yeni yazı tipleri, yeni ses efektleri, yeni dokunma deneyimleri ve çok daha fazlası gibi birçok iyileştirmeyi içerecek.

Dosya yöneticisinin yeni sürümü (v4.3.0.2) tarafından yayınlanan en son ekran görüntüsü, MIUI 13’ün tasarımını ortaya koyuyor ve birçok yeni UI öğesini, animasyonu ve elden geçirilmiş Mi Drive’ı ortaya koyuyor.

MIUI 13, tasarım dili, simgeler, grafikler ve kişiselleştirme açısından elden geçirilecek. MIUI 12.5 güncelleme günlüğü ayrıca MIUI 13 kayan penceresinden bahsederek MIUI 13’ün yakında piyasaya sürüleceğini düşündürüyor. MIUI 13 güncellemesini hangi cihazların alacağı yakında resmi olarak duyurulacak. Xiaomi’nin MIUI 13’e çok sayıda yeni özellik getirmesi bekleniyor.

Çok sayıda yeni optimizasyon, animasyon ve ayarlama olacak. Şirketin ayrıca, MIUI 13’te yerleşik olacak ve kullanıcıların kendi Süper Duvar Kağıtlarını geliştirmelerine olanak tanıyacak yeni bir Süper Duvar Kağıdı aracı getirdiği söyleniyor. MIUI 13 betasının Aralık ayında, ardından MIUI 13’ün Şubat / Mart 2022’den itibaren aşamalı olarak kitlesel olarak sunulması bekleniyor.


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir