Küresel ekonomiyi sarsan ve bugün herkesin onunla uğraştığı veya uğraşmak istediği bir para birimleri dünyasına katılmanın çeşitli yolları var.

Bazı borsalar kripto para çöküşünden kötü etkilendi

İlk yol, size kazanç sağlayacağını düşündüğünüz coinlere yatırım yaparak bu evrene girmektir. İkinci olarak, sistemde bloklar (madencilik) oluşturarak yatırımcılar tarafından yapılan yatırımları kayıt altına alarak ve ödüller alarak kripto para sektörüne giriyorsunuz. Her halükarda bu sektöre girdiğinizde riskler var ama yatırımcı olarak girdiğiniz zaman riskiniz daha da artıyor. Çünkü yatırımcı olarak girdiğinizde coinin değerindeki düşüş yatırımınızın değerini de düşürerek kayıplara yol açmaktadır.

Risk düşük olduğu için insanlar madencilik yoluyla kripto para sektörüne girmek istiyor. İlk defa kayıt yaptıran kişi, madenciliğin ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve sistem gereksinimlerinin neler olduğunu düşünür. Kazılar internet ve bilgisayarla yapılabilir ancak bunun için özel sistemler gerekir. Bu işlem, bir kripto para madenciliği arama motorunda arama yaparak ve karşınıza hangi sayfa gelirse gelsin giriş yaparak yapılmaz. Bunu yaptığını iddia eden web sitelerini ziyaret ettiğinizde, kişisel bilgilerinizi çalar ve bilgisayarınıza virüs indirir. Bu hem yazılım hem de donanım gerektirir. Bu yazımızda, kazma işleminin ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve neye ihtiyacınız olduğunu açıklamayı amaçlıyoruz.

Mining Nedir?

Blockchain veritabanı sistemi, madeni para endüstrisinin başarısının ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir. Çünkü göze batmayan sistem aynı anda işlemleri hızlandırır ve serbest bırakır. Bu sistemde yapılan her işlem için bir blok sistemi kurulur, ancak bu blokları oluşturmak çok karmaşık bir iş olabilir. Zor bir bulmacayı çözdüğünüzü ve soruların giderek zorlaştığını ve yardım isteyemediğinizi hayal edin. Madencilik işlemi bu örneğe benzer ancak bilgisayarınız bu bulmaca çözme işlemini gerçekleştiriyor ve bu işleme güçlü bir donanım ile girmezseniz bilgisayarınız kalıcı olarak zarar görebilir.

Finansal işlemleri doğrulama, ticaret yapma ve bitcoin oluşturma sürecine madencilik denir. Sadece bu işlemi yaptığınız için değil, yaptığınız iş için ve ilk bloğu belirlediğinizde ödüllendirileceksiniz. İlk bloğu oluşturduktan sonra başka bir blok daha karmaşık işlemler beklemektedir. Bunun nedeni, her bloktan sonra daha zor rutinlere girmenizdir. Bu yüzden bilgisayarınızın donanım açısından yüksek olması gerekir. Ayrıca donanım konusunda sürekli kendinizi yeniden icat etmeniz gerekiyor çünkü işlem sırasında ekran kartınız çöküyor, bu kadar çok deneme bir anda tüketilebiliyor. Madencilik süreci için bir diğer garip soru ise ulaşılabilecek Bitcoin sayısına (21 milyon) ulaşıldığında madenciliğin bitip bitmeyeceğidir. Bitcoinler en üst düzeyde üretilse de, madencilerden işlemleri onaylamaları ve transferler yapmaları isteneceğinden madencilik süreci sonsuzdur.

Madencilik sürecinin nasıl çalıştığını ve madencilik sürecinin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, blockchain sistemini anlamanız gerekir. Bu sistemde herkesin yaptığı işlemler, işlemi yapan kişinin sahip olduğu coinler gibi bazı detayları görüntüleyebilirsiniz. Bu sistemde madeni para piyasası yatırımcıları yatırımlarını dijital cüzdan adı verilen dijital bir kasada tutarlar. Bu kasaya erişmek için 2 farklı şifre girmeniz gerekiyor. Şifreleme sistemleri ile güvenli bir satın alma seçeneği sunan program, size rastgele sayı ve harflerden oluşan ilk şifreyi göndererek kasa sahibinden ikinci şifre olarak bile kendi belirlediği şifreyi girmesini ister.

Dijital cüzdan aracılığıyla yapılan işlemler her geçen gün artıyor ve blockchain, katılımcılardan bu işlemleri sisteme kaydetmelerini istiyor. Sistem, üyenin yaptığı işlemleri kaydettikçe yeni bir blok oluşturulur ve sistem, bu işlemleri tamamlayan ilk kişiye BTC verir. Çıkarılan BTC miktarı, piyasadaki coin sayısına bağlıdır. Örneğin, ilk yıllarda (2009) 50 BTC verdiler ve bugün (2022) – 6.25 BTC. Endüstride bu azalma yarılanma olarak bilinir. Madenciler kazandıkları parayı anında sattıkça piyasa bollaşır ve değer düşer. Bunu önlemek için, sistem ücreti yarıya indirir. Bazı uzmanlar, vergi miktarı azalsa da vergi tutarının her zaman arttığına dikkat çekiyor. Ancak bunun bir garantisi yok çünkü Blockchain sisteminin 2022’de 6.25 BTC sağladığını düşünürsek, 2024’te 3.855.454,56 TL olan cari değer için 3.125 BTC elde edileceği biliniyor. Sistemin sağladığı tutarın mevcut değerin altında kalabileceği gibi, bu değerin üzerinde bir değer de kalması mümkündür. Çünkü gün içerisinde gerçekleşecek olaya göre döviz piyasası yukarı veya aşağı hareket edebilir.

Mining İşlemi naıl ilerliyor?

Madencilik nasıl olur, bitcoin madenciliği nedir sorulduktan sonra ilk merak edilen soru bu. Herkes bu konuda yorumlar geldiğinden, bu işi yapan kişi zenginleşeceğinden ve bu kolay bir iş olduğundan, bu fikirlerden etkilenen insanlar nasıl yapılacağını bilecek ve bu işe başlayacaklardır. İşlemi şifreler ve onaylarsanız, bir ödül alacaksınız. Bu durumda güçlü bir internet sistemine ve Mining Rig adlı bir sisteme sahip olmanız gerekir. Bu iki koşulu sağladıktan sonra madencilik işlemi için bir yöntem seçin. Bu yöntemler karlılık, maliyet ve zorluk derecesine göre değişmektedir. Madencilik sırasında kullanacağınız ilk modlardan biri olanGPU Madenciliği.

GPU Madenciliği, Grafik İşlemci Birimleri adı verilen grafik kartı işlemcileri ile yapılmaktadır. Bu yöntem, GPU’nun normal bir bilgisayarın işlemcisinden daha güçlü olması nedeniyle ortaya çıkar. Bu kartın hesaplama odaklı olması bir diğer dikkate değer özelliktir. Güçlü ve hesaplama açısından yoğun olduğu için bugünün madencilerinin çoğu GPU’lar aracılığıyla ödüller kazanıyor. Çünkü Ethereum Zcash gibi paralar sistemle birlikte çalışır. Proof of Work Madenciliği Bu tür ödülleri kazanmak istiyorsanız bir GPU modeli kullanmanızı öneririz.

Madencilik sistemine gelince, herkesin önerdiği ASIC malzemelerine göre fiyatı daha uygun olan ekran kartları kazançlı kazançlar sağlayabilir. Ancak bunu tek bir ekran kartıyla yapamazsınız. Bunu yapmak için, madencilik teçhizatı adı verilen birden fazla ekran kartına sahip bir sistem kurmanız gerekir. Bu platform için satın alınan ekran kartlarının belirli özelliklere sahip olması gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir