İddialara göre borsa, kriptonun çöküşünden sonra iflas etti. Kripto borsası FTX’in başkanından önemli bir açıklama yaptı.

Kripto para madenciliği yasaklanıyor

Büyük bir kripto para birimi çöküşü hem şirketleri hem de yatırımcıları belaya sokmaya devam ediyor. Özellikle kripto para borsalarının sahip olduğu dijital varlıklar, şirketlerin neredeyse yarı yarıya değer kaybetmesine neden oldu. En büyük borsalardan biri olan FTX’in başkanı, bazı şirketlerin çoktan çöktüğünü iddia etti.

FTX CEO’su: Birkaç kripto borsası gizlice iflas etti

Yakın tarihli bir röportajda, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried bazı küçük kripto para borsalarının “görünmez şekilde iflas ettiğini” iddia etti. Ayrıca yatırımcıları, kripto para birimlerinin çöküşü nedeniyle daha fazla şirketin iflas etmek üzere olduğu konusunda uyardı.

Forbes ile yeni bir röportaj yapan kripto para borsası FTX başkanı Bankman-Fried, kripto para dünyasındaki oynaklığı değerlendirdi. Son iki yıldaki kripto para birimi patlamasının sert bir şekilde vurulduğunu ve bir dizi yatırım felaketine yol açtığını söyledi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried Kullanıcılara ödeme yapan bazı şirketlerin iflasa hazırlandığını söylüyor. Fried Forbes’a verdiği ifadede şu ifadeyi kullandı:

.

Zaten gizlice iflas etmiş bazı üçüncü kademe borsalar var. Temelde çok ileri giden şirketler var ve bilançoda önemli bir boşluk yaşıyorlar. Düzenleyici sorunlar veya kurtarılacak çok fazla iş kalmaması gibi nedenlerle onları durdurmak kolay değil.”

Hatta bu açıklama FTX’in diğer şirketlerle olan bağlarını da ortaya çıkardı. FTX daha önce 800 milyon dolarlık bir kurtarma paketiyle kripto firmaları Voyager Digital ve BlockFi’yi iflastan kurtarmıştı. Her iki şirkete de nakit ve bitcoin fonu sağladı.

Salgın sonucunda dünyayı saran küresel ekonomik kriz, bozuk para piyasasında da hissedildi. Bir süredir düşüş trendinde olan kripto para piyasası, son zamanlarda yatay bir grafik izledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir