NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı (JPL), genç mucitler için Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde yarışma düzenliyor. Özdisan Elektronik’in katkılarıyla bu yıl 9 Aralık’ta düzenlenecek olan yarışmada “Kağıt Sepete” konsepti ile Türkiye’de düzenleniyor.

NASA JPL Buluş Yarışması “Kağıt Sepete” Konsepti

Amerika Birleşik Devletleri’nin uzay hakkındaki çalışmalarından sorumlu olan NASA 1958 yılında kurulmuştur. NASA tarafından 19. düzenlenecek olan yarışmanın Türkiye’deki 50 farklı okuldan ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmesi planlanıyor. 

Yarışmaya gerçek dünya sorunlarına yeni ve çözüm odaklı bakış açısına sahip genç mucitler yarışmacı olarak katılacak. Yarışmaya teknoloji ve inovasyonda 40 yılı aşkın deneyimi ile Türkiye’de elektrik konusunda öncü markalardan biri olan  Özdisan Elektrik katkıda bulunuyor. 

Yarışmanın bu seneki konsepti “Kağıt Sepete” olarak belirlenmiştir. Yarışmanın 9 Aralık 2023’te Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde yapılması kararlaştırıldı. 

Genç ve İnovatif Mucitler  için NASA JPL Buluş Yarışması
Genç ve İnovatif Mucitler

Mühendisliğin, yeniliğin ve tasarımların sınırlarını zorlayaşacak olan bu yarışmada katılımcılar kendi ürünlerini kendi tasarlama deneyimine sahip olarak bilim dünyasına katkıda bulunacaklar. Yarışma sayesinde katılımcılar hem mühendislik becerilerini hem de dünyaki problemleri fark etme ve buna yönelik çözüm üretme becerilerini geliştirecekler.

Yarışmada en sıra dışı, en küçük  ve en hafif gibi tasarım katogerilerinde dereceye giren katılımcılara plaket ve ödüller verilecek.

Yarışmanın genç nesillere ilham kaynağı olmasını hedeflediklerini belirten Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş, konseptin basit gibi görünmesine karşın gençlerin analitik düşünme, tasarım ve mühendislik becerilerini sınamalarını sağlayacağını dile getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir