Bu yazımızda Minecraft sunucusu kurma hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizlerle paylaşacağız. Sizinler için Minecraft sunucusu kurmanızı kolaylaştırmak adına bir rehber hazırladık. Aşağıdaki adımları izleyerek ücretsiz bir server açabilirsiniz.

Minecraft item kodları neler? Nasıl girilir?

Minecraft, çıktığı günden beri çığ gibi büyüyen bir oyun oldu. Minecraft, dünyanın en çok oynanan oyunlarından biridir. Bu genellikle içinde yapabileceğiniz birçok aktivite ile lanse edilir. Birçok oyuncu arkadaşlarıyla birlikte bir Minecraft server açmak istiyor. Bu yazımızda sizlere Minecraft server nasıl kurulur hakkında bilgiler vereceğiz. Ücretsiz bir Minecraft sunucusunun nasıl kurulacağını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Minecraft server nasıl kurulur?

Minecraft server açmak için yapmanız gereken ilk şey Aternos sayfasına gitmek ve sağ altta bulunan “Oynat” butonuna tıklamak. Atenos, Minecraft sunucusunu kurmak için kullanacağımız sitedir. Ücretsiz bir Minecraft sunucusu kurmak için bu sayfaya ihtiyacımız var.

Açılan sayfada Aternos’a kayıt olmamız gerekiyor. Kayıt işlemi son derece basittir. İlgili alanları doldurarak hızlı ve kolay bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Ardından beliren ekranda “Sunucu Oluştur” seçeneğine tıklayın.

minecraft server kurma adimlari

Yukarıdaki resimdeki gibi bir ekran açılmalıdır. Bu adımda, yukarıdaki alan sunucu IP’niz olacaktır. Dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki bölümü sunucunun bir açıklaması olarak düşünebilirsiniz. Sunucunuzda oturum açan kişilerin sunucuda oturum açmadan önce göreceği metinler oluşturabilirsiniz.

Daha sonra Java sunucu sürümünü veya Bedrock sürümünü indirebilirsiniz. Şu anda Java sürümünü beğeniyoruz. Minecraft’ı Windows 10’da Microsoft Store’dan satın aldıysanız Bedrock sürümünü de seçebilirsiniz.

minecraft server kurma adimlari 1

Bir sonraki ekran sizi Minecraft sunucusu kurma maceramızın en önemli kısmına götürüyor. Soldaki “Ayarlar” seçeneğine tıklayın ve Minecraft sunucumuzda istediğiniz tüm ayarları seçin. Bu bölümü dikkatlice ayarlayın. Ayarlamayı tamamladığınızda, soldaki “Ayarlar” seçeneğinin üzerindeki “Sunucular” bölümüne gidin ve “Başlat” düğmesini tıklayın. Açılır bildirimler alın ve sunucunuzun oluşturulmasını bekleyin.

Aternos’un bir sunucu kurması birkaç dakika sürebilir. süreç bittiğinde basit adımlar var Yapılacak birkaç adım Tlauncher’a giderek sunucunuza giriş yapabilirsiniz. Başlatıcıyı açtıktan sonra, çok oyunculu seçeneğine tıklayın. Sunucu ekle seçeneğine tıkladıktan sonra sunucumuzun adını (IP) kopyalayıp yapıştırıyoruz. Artık sunucunuza giriş yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir