NFT Minecraft projesi 1,2 milyon dolar değerinde token satmayı başardı, ancak birkaç gün sonra proje tamamen silindi.

Geçen hafta Blockverse adlı bir Minecraft projesi başlatıldı. Temelde Blockverse NFT’li insanlara adanmış bir Minecraft sunucusu olduğunu iddia ediyor. Özel sunuculara erişim satışı yıllardır yapılıyordu, ancak bu, proje içinde çok fazla dolandırıcılık olarak kabul edildi.

23 Ocak’ta Blockverse yaklaşık 10.000 NFT’yi tanıttı ve 10 dakika içinde satılan NFT’lerden 1,2 milyon dolar kazandı. Ancak projenin arkasındaki ismin, tüm parayı kazandıktan birkaç gün sonra Blockverse web sitesini, oyun sunucusunu ve resmi Discord kanalını kapattığı iddia ediliyor.

1.2 milyon dolarlık Minecraft NFT projesi dolandırıldı

Tahmin edebileceğiniz gibi Minecraft’ın en büyük hitlerinden biri olarak tarihe geçen Blockverse, birçok kişi projeyi bir aldatmaca olarak nitelendirdi. Blockverse geliştiricisi, birkaç günlük sessizliğin ardından Twitter’da özür diledi ve önemli bir güncelleme yaptığını söyledi.

Blockverse ekibi, NFT satın alan kişilerin daha çok sinirlendikçe ve daha fazla soru sormaya başladıklarında (örneğin, sunucuyla ilgili sorunlar çözüldüğünde ve ücretlerin neden alındığı) paniklediğini açıkladı. Çok mu pahalı? “Taciz ve yıldırma” mesajıyla karşı karşıya kalan ekip, her şeyi kaldırmanın ve 1 milyon dolardan fazla bırakmanın en iyisi olduğuna karar verdi.

blok zinciri ekibi yaptığı açıklamada, “Maalesef durum daha da kötüye gidiyor gibi görünüyor, bu yüzden henüz devam etme şansımız olmadı.” Dedi. Söz verdiğim her şeyi sağladım, ancak insanların neden hüsrana uğradıklarını ve tamamen işlevsel bir oyunu aktif tutmak zorunda kaldıklarını anlıyorum. “.
Blockverse ekibinin açıklamalarından biri şöyle:

YouTube içerik üreticilerinin yeni gelir kaynağı NFT olabilir

“Herkese bir özür ve daha da önemlisi bir açıklama borçlu olduğumuzu hissediyoruz. Blockverse’in harika bir proje olması gerekiyordu, çünkü lansmandan önce muazzam miktarda zaman ve kaynak harcadık. Lansmandan sonra ise doğrudan Blockverse’in genişlemesi olan Aşama 2’ye başladık. Geliştirme sırasında ücretlerinin yüksek olması, Minecraft sunucusunun herkesi aynı anda tutamaması gibi sorunları kontrol altına alamadık. Sonunda işler kontrolden çıkmaya başladı.”

Blockverse’in arkasındaki bazı kişiler, karşılaşabilecekleri yasal sorunların farkında gibi görünüyor ve anahtar kodları toplulukla paylaşarak her şeyden kurtulmaya çalışıyor. Ayrıca projeyi teslim etmeye açık oldukları sürece herhangi bir geri ödeme yapmayacaklarını söylediler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir