Minecraft’ın son güncellemesiyle 11 yıldır olan hata gideriliyor. Oyunda 11 yıldır ikonikleşen bu sorun sonunda çözüme kavuşacak.

Minecraft 11 yıl sonra ikonik sorunu düzeltiyor

2011 yılından itibaren büyük ilgi gören Minecraft, oyun endüstrisindeki başarılı yapımlardan biri oldu. Minecraft’ın yapımcı stüdyosu Mojang, 11 yıl sonra ikonikleşen bir sorunu giderme kararı aldı. MC-1133 olarak adlandırılan sorun, karakter bir bloğun kenarına yaklaştığında ayak seslerini duymasına engel oluyordu.

Minecraft’ta 11 yıl sonra gelen güncelleme

Minecraft’ta MC-1133 olarak isimlendirilen ikonik hata sonunda çözüme kavuşuyor. Hatada, karakter bir bloğun yanına yaklaştığında ayak seslerini duymuyordu. Oyunun geliştirici şirketi Mojang, hatanın karakterin zemin yerine havada duruyor gibi olmasından kaynaklandığını söylüyor.

Minecraft 11 yıl sonra ikonik sorunu düzeltiyor

11 yıl süren bekleyişten sonra nihayet Mojang, MC-1133 hatasını giderdiğini açıkladı. 11. yıla özel olarak hazırlanan güncellemedeki tek değişiklik sorunun giderilmesi değil. Güncelleme oyunculara birden fazla değişiklik sunuyor. Şablonlar arasından demircilik taslağı çıkarıldı. Oyunda Redstone Blocks’a müzik kutusu da eklendi.

2011’den bu güne sürekli gündemde yer edinmeyi başaran Minecraft’ın, MC-1133 hatasını çözen güncellemesinin notları listelendi.

  • Karakter bir bloğun üzerinde yürürken adım sesi çıkaracak. Eskiden hava ya da sıvı bulunan bir bloğun kenarında yürürken adım sesi duyulmuyordu.
  • Okyanus tabanında yürürken, karakterin üzerinde yürüdüğü blok için daha düşük ses ve perdede bir adım sesi üretilecek.

Minecraft için heyecan verici olan bu güncelle gündemde yerini almış olsa da Minecraft’ı gündemde tutan bir başka haber daha yer alıyor. Minecraft’ta meydana gelen yeni sızıntı, ABD’yi büyük ölçüde etkiledi. ABD hükümeti, Ukrayna’da yaşanan savaş ile ilgili bilgi içeren hassas belgelerin Minecraft Discord sunucusunda yayınlandığını kabul etti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir