Her meslek grubuna, bilgisayar ve donanım ihtiyaçları da doğru orantılı olarak değişiklik gösterir. Tasarım yapmakla sık sık karşılaşan mimarların ihtiyaç duyduğu bilgisayarlar elbette ki normal bilgisayarlara göre daha donanımlı olmalıdır. Mimarlar için masaüstü bilgisayar gereksinimlerini sizin için derledik.

Mimarlar için bilgisayar gereksinimlerinde nelere dikkat edilmelidir

Ekran özellikleri

Bilgisayarların Hz değeri ekranın yenilenme ve tara hızı anlamına gelir. Üç boyutlu çizimler yapmak gerektiğinde, proje sunumu sırasında kamera açıları sağa sola kaydırılırken ekran, gözün algılayamayacağı bir hızda kendini yeniler. Bu sayede çalışmalar çok daha profesyonel bir şekilde yürütülür. Bununla beraber dosyaları açılıp kapanma süresi dahi çalışmalarınızı etkiler. Yine ekran özelliklerinden NIT adı verilen ekran parlaklığı da mimarlık mesleği için önemlidir. Meslek gereği açık ortamlarda veya güneşli bir havada sunum yapmanız gerekebilir. Böyle bir durumda NIT değeri yüksek olan bir laptop kullandığınızda ekrana ne kadar ışık gelirse gelsin ekranda yer alan bilgileri görebilirsiniz. Çalışmalarınızı yapacağınız bilgisayarın ekran boyutu ve inceliği de önemli olan konuların başında gelir. Sık sık çizim yapılacağı için bilgisayarın ekran kartı işlemci arasında doğru bir bağlantı olmalıdır. Kusursuz bir performans için ekran yenileme hızı önemlidir. Üst üste yapılan işlemler sırasında bilgisayarın kasmadan işlemlere devam etmesi gerekir. 

Ram ve Depolama

Genellikle mimarların ve tasarımcıların kullandığı üç boyutlu programları çalıştırmak ve sunum yapmak için bilgisayarın RAM’i önemlidir. Yüksek RAM, proje ve sunum çalışmalarında aynı andan birden fazla programı açık tutma ve çalıştırma imkanı sağlar. RAM’in tek başına yüksek olması pek de işe yaramaz. Bunu destekleyici olarak işlemcinin de yüksek performans sergilemesi gerekir. Yüksek performanslı bilgisayarlar ve programlar kullanırken, yapılan tasarımların dosya boyutları son derece önemlidir. RAM ve işlemcinin doğru orantılı bir şekilde yüksek kalitede olması çalışmaları çok daha kusursuz bir şekilde yürütebilmeniz konusunda yardımcı olacak seçenekler sunar.

29 1606593806

Hem tasarımı hem de teknik özellikleri açısından güçlü olan bir bilgisayar sayesinde zorlu programları dahi çalıştırarak çizimlerinizi yapabilirsiniz. Bu konuda bilgisayarın RAM kapasitesi size yardımcı olarak sunulan içeriklerden anında faydalanmanızı sağlar. Dahili depolama alanı geniş olan bilgisayarınız yüksek boyutlu programları rahatlıkla kaldırır ve kuvvetli bir RAM’le de işlem sırasında herhangi bir sorun yaşamadan çizim ya da sunum yapmanız sağlanır. 

Batarya süresi uzun olmalı

Mimarlar, mimarlık öğrencisi olanlar ya iç mimarlar için çizim yapmak, tasarlamak ve yeni şeyler üretmek mesleklerinin temelini oluşturur. Bu bağlamda en çok ihtiyaç duydukları öğelerin başında ise güçlü bir bilgisayar gelir. Enerjiye takılı olmadan da uzun süre dayanan bilgisayarları sahada sorunsuz bir şekilde kullanarak işlerinizi halledebilirsiniz. Toplantı sırasında çizimi canlı canlı göstermek için sahada yer almanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda bilgisayarı yanınızda götürebilmek için güçlü bir batarya gereklidir. Sahip olacağınız bilgisayarın minimum 2-3 saat prize takılı olmadan çalışması gerekir. Çalışmalarınız sırasında bilgisayarınızın aniden kapanmaması için güçlü batarya özelliğine dikkat edilmelidir. 

PC

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir