Teknoloji devi Microsoft, bilgisayar kullanıcılarına çeşitli platformlardan Windows PC’lerine uzaktan erişim imkanı sunan yeni bir uygulama olan “Windows App”i duyurdu.

Windows ve web tarayıcıları üzerinden kullanıcıların Windows 365, Azure Sanal Masaüstü, Microsoft Dev Box ve Uzak Masaüstü Hizmetleri gibi çeşitli hizmetlere bağlanmalarına olanak tanıyor.
Windows ve web tarayıcıları üzerinden kullanıcıların Windows 365, Azure Sanal Masaüstü, Microsoft Dev Box ve Uzak Masaüstü Hizmetleri gibi çeşitli hizmetlere bağlanmalarına olanak tanıyor.

Microsoft’un son duyurusuna göre, Windows kullanıcıları için yeni bir dönemi başlamaktadır. Windows App, kullanıcıların Windows PC’lerine herhangi bir platformdan, macOS, iOS, iPadOS, Windows ve web tarayıcıları üzerinden uzaktan erişim sağlayan bir uygulama olarak öne çıkmaktadır. Şirket, bu uygulama ile geniş bir bulut bilişim geçişine işaret etmektedir.

Microsoft’un yeni uygulaması ile her yerden erişim mümkün

Uygulama, özelleştirilebilir bir Ana Ekran ile geliyor ve kullanıcılara birden fazla farklı bulut hizmetine ve uzak bilgisayara erişim imkanı sunmaktadır. Çoklu monitör desteği, özel ekran çözünürlükleri, dinamik ekran çözünürlükleri ve ölçeklendirme, çevresel yönlendirme gibi özellikler uygulamayı kullanıcı dostu kılmaktadır.

Şu an için uygulama, TestFlight üzerinden ön izleme olarak sadece kurumsal hesaplar için mevcut olarak sunuldu. Ancak ilerleyen zamanlarda kişisel Microsoft hesaplarıyla kullanımın da mümkün olabileceği düşünülmektedir. Mac sürümü için macOS 12 veya üstü gereklidirken, iOS/iPadOS uygulaması iOS veya iPadOS 16 veya üstünü çalıştıran cihazlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca, uygulamanın web sürümüne windows.cloud.microsoft adresinden erişilebilmektedir.

Microsoft’un bu yeni uygulaması, kullanıcılarına esneklik ve mobilite sunarak, Windows deneyimini farklı platformlara taşıma vizyonunu ortaya koymaktadır. Windows App, bulut hizmetleri ile entegrasyonu ve geniş kullanılabilirlik yelpazesi ile dikkat çekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir