Microsoft tarafından geliştirilen ve işletim sistemlerinde yer bulan Yapışkan Notlar tasarımıyla yenileniyor.

Yapışkan Notlar adıyla işletim sistemlerinde yer alan pratik not alma aracı için tasarım değişikliğine gidilecek. Microsoft tarafından yapılan değişikliklerin beta sürümlerinde keşfedilmesiyle ortaya çıkan yeniliğe göre Yapışkan Notlar tasarımıyla OneNote uygulamasını andıracak. Değiştirilebilir renklere sahip olsa da varsayılan renk olarak mor renkle gelecek Yapışkan Notlar’ın logosu da yeni.

Yapışkan Notlar OneNote Entegrasyonu Gelebilir

Yapışkan Notlar için yapılan değişiklik sadece tasarım açısından değerlendirilmiyor. Zira OneNote adı verilen uygulamasıyla işlevsellik sunan Microsoft’un Yapışkan Notlar’daki tasarım tercihlerinin sıradan bir değişiklik olmadığı düşünülüyor. Bazı uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde Yapışkan Notlar’ın sonraki güncellemelerde OneNote uygulamasıyla entegre edileceği ve alınan basit notların daha düzenli ve kapsamlı şekilde OneNote üzerinde görülebileceği ifade ediliyor.

Microsoft’un Yapışkan Notlarına Yeni Tasarım
Microsoft’un Yapışkan Notlarına Yeni Tasarım

Bu görsel değişiklikler, Yapışkan Notlar ile daha geniş OneNote platformu arasında daha derin bir entegrasyon potansiyeline işaret ediyor. Yenilenmeye rağmen Yapışkan Notların temel işlevselliği aynı kalıyor gibi görünüyor.

Yapışkan Notlarda Neler Değişiyor?

Kapsamlı tasarım değişikliğin rağmen araçta özellik olarak başka bir değişiklik görülmüyor. Kod yapılarında da bu yönde bir değişiklik keşfedilebilmiş değil. Kullanıcılar aldıkları notları aracı yerleştirebilecekleri çeşitli alanlarda görebilecek. Son notlar bölümünde ise yine alınan tüm notlar kolayca izlenebilecek. Tek önemli yenilik arama çubuğu. Kullanıcılar çok fazla not aldıkları takdirde aradığı notu bulabilmek adına arama çubuğu üzerinden arama yapabilecek.

Windows 10 Sonrası Mobile Açılmıştı

Yapışkan Notlar başlangıçta Windows 10 ile birlikte hayatımıza girmişti. Yaygın bir şekilde kullanılması ise sonrasındaki mobil cihaz entegrasyonuyla gerçekleşti. Hem Android hem de iOS’ta desteklenen araç, entegrasyon olması sayesinde de pratiklik sunuyor. Bu iki gelişme sonrasında Windows 11’de de yer almaya başlayan araç için son olarak tasarım değişikliği yapılacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir