Microsoft, gün geçtikçe yapay zeka alanında gelişmelerini hızlandırıyor. Şirket, yapay zeka ile geliştirdiği Bing arama motorunu tanıttıktan üç hafta sonra bir bilgilendirme ile geldi.

Yapılan güncellemelerle ChatGPT ile birleştirdiği Bing yapay zekasını Windows 11 araç çubuğuna eklediğini açıkladı. Bu güncelleme ile web aramalarına ek olarak sohbet butonundan da yardım alabilirsiniz. Ayrıca iPhone bağlantısı gibi önemli birçok yazılım daha güncelleme içerisinde yer almakta. 

Microsoft Bing
Microsoft Bing

Kullanıcılar Bing arama motoru için olumlu değerlendirmelerde bulunmakta ve bu durumda yapay zekanın Windows 11 İçin odak noktası olması bekleniyor. Kullanım için Edge web tarayıcısını açmaya veya veya varsayılan tarayıcıyı değiştirmeye gerek kalmıyor. Böylelikle artık Bing arama motoruna Windows 11 araç çubuğundan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Microsoft’un Tüketici Pazarlama Başkanı Yusuf Mehdi bu konuda “Bu çok önemli bir özellik, bugün arama kutusu 500 milyondan fazla kişi tarafından düzenli olarak kullanılıyor.” açıklamalarında bulundu. 

Windows 11 için Önemli Yenilikler

Windows 11’in son güncellemesi Bing ile beraber pek çok yeni özelliği beraberinde getiriyor. Yeni Bing güncellemesi Windows görev çubuğunda bulunan ‘ara sekme’ ye eklenmiş durumda. Yapay zeka İlk olarak Windows Insiders, iPhone kullanıcıları için Windows içerisinde arama yapma ve metin gönderme seçenekleri sunan Phone Link’i test edebilecek. Android kullanıcıları da Wi-Fi bağlantı noktalarına erişerek tarayıcı oturumlarına kolayca ulaşabilecek. Bununla beraber güncelleme ‘dokunma’ deneyimlerini daha da artırıyor. Dönüştürülebilir bir PC’ye sahipseniz araç çubuğu size daha fazla ekran alanı sağlamak için küçülecek. 

Bu yeni özelliklerin tümü bugün itibari ile yayınlanmış durumda. Ayarlar < Windows Update kısmından güncellemeleri takip edebilir, yenilikleri takip edebilirsiniz. Microsoft’un açıklamalarına göre özellikler 2023 Mart ayı güncellemesi ile tam olarak kullanılabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir