Microsoft, bilgisayar oyunlarında yükleme sürelerini iyileştirmek için oyun sıkıştırmasını DirectStorage 1.1 ile yapacak ve CPU’dan GPU’ya aktarılacak iş yükü ile oyunlar üç kat daha hızlı yüklenebilecek.

Microsoft, yaptığı yeni paylaşımda Windows bilgisayarlardaki oyunlarının GPU dekompresyonu desteği alacağını duyurdu. DirectStorage sistemini 2022 itibariyle kullanıma sunan Microsoft, bu temel üzerinde yaptığı iyileştirmeler ile DirectStorage 1.1’i devreye alacak. Oyun yükleme sürelerini iyileştirecek olan yeni özellik, hem geliştiriciler hem de oyuncular için oldukça cazip görünüyor.

Windows 11, PC oyunlarında neden Windows 10’dan daha iyi?

DirectStorage 1.1 GPU dekompresyonu neler sunacak?

DirectStorage 1.1 sayesinde oyunlardaki öğelerin açılması için CPU yerine GPU kullanılacak. Oyunlarda yer alan karakterler, manzaralar ve nesneler için çok yüksek sayıda öğe olması, kullanım sürelerinin uzamasına yol açıyor. CPU’nun kullanılması ise işlerin daha hızlı yapılmasına neden oluyor. GPU aktarımı ise CPU’daki yükün azalmasını ve yüklemenin daha hızlı olmasını sağlayacak.

Microsoft kıdemli program yöneticisi Cassie Hoef tarafından yapılan değerlendirmelerde yeni özellik için “Genellikle sıkıştırma formatları geçmişte yalnızca CPU’lar için optimize edildiğinden sıkıştırma işi CPU üzerinde yapılır. DirectStorage 1.1’de, bu varlıkların dekompresyonunu GPU dekompresyonu olarak bilinen GPU’ya taşıyarak alternatif bir yöntem sunuyoruz.” denildi. Microsoft yeni özelliğin hızı 3 kat arttıracağını duyurdu.

İyileştirmeler kısa süre içerisinde geliştiriciler için Windows 10 ve Windows 11’de yer alacak. Nvidia ve AMD gibi GPU üreticilerinin de Microsoft’un bu yeniliğine uyum sağlaması ve uyumlu DirectStorage 1.1 sürücülerini piyasaya sürmesi gerekecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir