Microsoft, eğitim odaklı Surface Laptop SE üzerinde çalışıyor. Bilgisayar, Windows 11’in özel bir sürümünü çalıştıracak.

Microsoft Surface serisi, üst düzey özellikleriyle profesyonel kullanıcılara hitap ediyor. Microsoft Surface serisi, üst düzey özellikleriyle profesyonel kullanıcılara hitap ediyor. Microsoft son dönemlerde giriş seviyesi cihazlar üreterek hedef kitlesini genişletmeye çalışsa da hedeflerine tam olarak ulaşamadı. Bilgisayarı basit görevler için kullananlar tarafından sıklıkla tercih edilen Chromebook’larla rekabet etmeye çalışıyor.

Bu kapsamda Microsoft’un üzerinde çalıştığı Surface Laptop SE modeli ortaya çıktı. Windows Central’ın konuyla ilgili yayımladığı bir habere göre, şirket bu bilgisayarı kullanıcılarının eğitim hayatındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmek için geliştiriliyor. Intel’in 2019’da piyasaya sürdüğü Celeron N4120 işlemci tarafından desteklenmesi beklenen cihazın işletim sistemi de özel olacak.

Surface Laptop SE‘ ‘Windows 11 SE’ ile başlayacak

5 Ekim’de piyasaya sürülen SE etiketli Windows 11’in özel sürümü Haziran ayında ilk kez gündemde yer aldı. Microsoft’un iptal ettiği Windows 10X projesinin yerine geçmesi beklenen Windows 11 Se’nin, Google’ın Linux tabanlı bilgisayar işletim sistemi Chrome Os’ye doğrudan rakip olacağı iddia ediliyor.

Surface Duo 2 gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor

Windows 10x’i kısaca hatırlamamız gerekirse; Bu işletim sisteminin ağır özelliklerinden ve hizmetlerinden sıyrılarak Windows 10’un bir sürümü olması bekleniyordu. Microsoft’un 2019’da resmi olarak duyurduğu yazılımın Mayıs 2021’de rafa kaldırıldığı açıklandı. Ancak iddiaların doğru olduğu ortaya çıkarsa, Microsoft ”düşük özellikli Pencereler” fikrini hayata geçirmeye kararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Bu noktada, Windows 11 SE devreye girecek. Microsoft, bu işletim sistemini Tenjin kod adıyla Surface Laptop SE modeline dahil edecektir. Intel Celeron N1420 işlemci ile güçlendirildiği söylenen dizüstü bilgisayar, 1366 × 768 çözünürlükte 11.6 inç ekrana sahip olacak. Kasasında ayrıca USB-A, USB-C, kulaklık girişi ve AC tipi şarj portu da yer alacak. RAM’i 8GB olacak.

Bu, Microsoft’un SE etiketini ilk kez kullanışı değil. Dönemin popüler işletim sistemi Windows 98’de ‘İkinci Baskı‘ olarak göründü. Windows 11 ve Surface Dizüstü Bilgisayarlarda Se’nin anlamı belirsizliğini koruyor. Cihazla ilgili bilinmeyen iki ayrıntı: fiyat ve çıkış tarihi. Bunların önümüzdeki günlerde detaylandırılması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir