Microsoft’un tarayıcısı olan Bing, tarihinde ilk kez günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu da aktif kullanıcı sayısında 6 kat oranında artış olduğunu gösteriyor. 

Son günlerde sıklıkla konuşulmaya başlanan yapay zeka kavramı, artık şirketlerin yeni projelerinde de rol oynamaya başladı. Hatırlayacak olursak Microsoft, kısa bir süre önce OpenAl ile güçlendirilen yenilenmiş Bing’i ve Edge tarayıcısını duyurmuştu. Bu güncelleme, teknoloji devinin OpenAl ile yaptığı 10 milyar dolarlık yatırımın bir parçası olarak karşımıza çıkmıştı. Sonrasında ise “Bing” ismini duyurmaya başladı ve platformun mobil uygulaması ChatGPT desteğinin ardından yükselişe geçti. Bing’in mobil uygulaması 2022 yılı içinde App Store’da 800 bin kez indirildiği bilgisi paylaşıldı. 

Microsoft Bing

Aktif 100 milyon kullanıcı sayısı

Microsoft’un yeni paylaştığı bilgilere göre Bing tarayıcısı, geliştirdiği bu yapay zeka desteği ile tarihinde ilk kez günlük 100 milyon aktif kullanıcı oranını aştı. Şirket, tek haneli bir paya sahip olduklarını, ancak yine de rekabet içinde olduklarını ve kendilerine yer bulmanın önemli olduğunu söyledi. Özetle; Microsoft, Google’a kıyasla bu oranın ne kadar küçük olduğunun farkında olduklarını ancak son birkaç haftada görülen büyümeden de memnun olduklarının altını çizdi. 

Bing’in mobil cihazlarda ki kullanımı arttı

Bu istatistiklere ek olarak Microsoft, günlük kullanıcı sayısında 6 kat oranında artış sağlayan yeni Bing uyulmasının kullanıma sunulması sayesinde mobil cihazlarda da Bing kullanımının arttığını söylüyor. Microsoft kendini yapay zeka alanında ilerletmeye devam ettikçe, önümüzdeki birkaç ay içinde Bing ve Edge ile de büyümeye devam edeceğinden emin diyebiliriz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir