Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft’un oyun dünyasının lider ismi Activision Blizzard’ı dün akşam saatlerine doğru satın almasının ardından Sony’nin hisseleri 2008 yılından bu yana hiç düşmediği kadar düşerek en büyük düşüşünü yaşadı.

Bilindiği üzere dün akşam saatlerinde başarılı isim Microsoft, tüm oyun dünyasında adeta büyük şaşkınlık yaratan Activision Blizzard’ı satın alarak kendi bünyesine soktuğunu açıkladı. Bu büyük hamle karşısında gözler elbette ki Sony’e çevrildi.

Sony hisseleri düşüşe geçti

Microsoft tarafından yapılan bu hamle ile beraber pek çok oyuncu Sony’nin çok zor bir duruma girdiği akıllara geldi. Bu endişe ortamı da hisse fiyatlarının düşmesine sebep oldu demek mümkündür. Bloomberg tarafından konuyla ilgili olarak yapılan haberlere göre Sony şirketinin hisseleri, dün akşam saatlerinde yapılan alım işlemlerinin ardından 2008 yılından bu yana en büyük düşüşle karşı karşıya kaldı. Hisselerdeki düşüş oranı %13 oranında oldu.

Samsung uygun fiyatlı telefon modellerini arttıracak

Bu noktada farklı bir algı oluşmaması adına şunu da belirtmek gerekir, her ne kadar Sony’nin hisseleri son yıllar içerisinde en büyük düşüşünü yaşıyor olsa da geçtiğimiz yıllara göre hala %20 oranında yüksek seviyededir. 3 ay öncesine gidildiğinde %5 olarak daha yüksektir. Sony’nin son 5 yıl içerisinde piyasa değeri değişimi de dikkat çekti.

Başarılı isim Microsoft’un şu an için Xbox Game Pass ile kurmaya çalıştığı söz konusu bu yeni düzen, Sony’nin yıllardır sürdürdüğü donanım ve özel oyun üzerine kurulu olup geleneksel olarak konsol modeline büyük bir meydan okuma başlatıyor. Dün akşam atılan adımda bu düzenin temelden değiştirilmesi adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Fakat Sony, bu adıma nasıl bir karşılık verecek, Microsoft’a ayak uyduracak mı yoksa alışıldığı gibi davranmaya devam ede mı edecek? Bu sorunun yanıtını yakın zamanda anlamak mümkündür.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir