Analist, Netflix ve Microsoft arasındaki ortaklığın bir şeylerin başlangıcı olacağını ve Microsoft’un Netflix’i satın alacağını iddia ediyor.

Netflix’in yeni ortağı Microsoft oldu

Bu yılın başlarında hayal kırıklığı yaratan kazanç raporları karşısında Netflix yeni bir adım üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri, daha ucuz olan reklam destekli bir abonelik planıdır. Yine geçen hafta Netflix, Microsoft ile yeni bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu. Analistler Microsoft’un Netflix’i satın alacağını söylüyor.

Microsoft rekabeti arttırıyor

Netflix, 2011 yılından bu yana ilk kez kullanıcı sayısının düştüğünü açıklamasının ardından bu süreçte birçok önlem almaya başladı. Bu önlemler kapsamında Microsoft ile bir anlaşma yaptı. Bir zamanlar birçok şirketin önünde olan bir şirket, akış platformundaki bir boşluktan yararlandı. Gelişen platformlarla rekabet arttı.

Netflix, bu sorunu yaşamamak için yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Şirket, daha ucuz ve reklamlı paketler sunarak kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor. Bu proje için Microsoft ile ortaklık başlamıştır. Ancak bazı analistlere göre bu durum fazlasıyla şaşırtıcı.

Needham analisti Laura Martin’e göre, bu ortaklık gelecekte daha büyük bir anlaşmaya yol açacak. Bu, iyi bir ilişkiye başlayan iki şirket arasındaki ortaklığın gelecekteki satın almalara kapı açabileceği anlamına geliyor.

Aynı zamanda Laura Martin, birçok teknoloji devinin kendi yayın hizmetlerine sahip olması nedeniyle Netflix’in 100 milyar doların altına satın alınamayacağını da söyledi. Her şirketin bu satın alma gücü olmadığından analist, Microsoft’un bunu destekleyebileceğini öne sürüyor.

Bunlara ek olarak Needham analisti ortaklıkla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

“Netflix bir çıkış yolu arıyor olabilir. (…) Netflix, Microsoft’un Activision’ı satın almasını sindirdikten sonra dönüşüm geçireceği ve bir sonraki aşamada Netflix’i satın alacağı umuduyla Microsoft’a yaklaşmaya çalışıyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir