Akış devi Netflix, reklam destekli abonelik planını hızlandırıyor. Şirket, daha uygun fiyatlı yeni bir planı için Microsoft ile anlaştı.

Netflix’in en çok izlenen dizileri açıklandı

Bu yılın başlarında Netflix üzücü bir kazanç raporu aldı. Şirket daha sonra daha ucuz, reklam destekli bir abonelik planı üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu hafta Netflix, Microsoft ile yeni bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu. Şirket, Microsoft’un daha ucuz bir seçenek sunacağını söyledi.

iOS için Netflix indir
Android için Netflix indir

Yeni ortaklıkta Netflix daha fazla olanak sunmayı amaçlıyor

Netflix, daha fazla abone çekmek için Mayıs ayında daha ucuz bir sürüm sunacağını söyledi. Duyuru, şirketin on yıldan uzun bir süredir ilk müşterisini kaybettiğini bildirmesinin ardından geldi. Akış hizmeti bugün yaptığı açıklamada, ‘teknoloji ve satış ortağı’ olarak Microsoft’u seçtiğini duyurdu.

Netflix’in COO ve Baş Ürün Sorumlusu Greg Peters, Microsoft’la ortaklıkla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Microsoft, reklam destekli yeni bir teklif oluşturmak için birlikte çalışırken, tüm reklamcılık ihtiyaçlarımızı destekleme konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahiptir. Daha da önemlisi, Microsoft, üyelerimiz için güçlü gizlilik korumalarının yanı sıra hem teknoloji hem de satış tarafında zaman içinde yenilik yapma esnekliği sundu. “

Peters, planın etkinliğe hazır hale gelmesinden önce Netflix’in hala birkaç şey üzerinde çalıştığını da kaydetti. Bu planla hedefin, abonelere reklamverenler için daha fazla seçenek ve daha iyi bir TV markası deneyimi sunmak olduğunu söyledi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin yeni teklifte Netflix’in teknoloji ve satış ortağı olarak adlandırılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bunu “Netflix ve Microsoft için harika bir gün” olarak nitelendirdi.

Bu ifade, yeni Netflix planı hakkında bilgi içermemektedir. Ancak mevcut temel, standart ve premium planlarla birleştirilecek gibi görünüyor. Ayrıca reklam destekli planın temel plana göre daha ucuz olacağı da iddialardan biri.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir