Microsoft, Windows 11 desteklenmeyen uyarısı göstermeye başlayacak. Bu noktada Windows 11’in sınırlı desteği can sıkıcı.

Microsoft, Windows 11’i desteklemese de cihazlarına bu işletim sistemini kurmuş olan kullanıcılar için beklenmedik bir güncelleme yayınladı. Şirket, yeni Windows 11 güncellemesinde işletim sistemiyle uyumlu olmayan bilgisayarlar için masaüstü filigranı tanıttı.

Windows 11 desteklenmeyen uyarısı nasıl devre dışı bırakılır?

Desteklenmeyen bir bilgisayara yüklenen Windows 11, hata mesajını göstermeye başlayacaktır. Yeni masaüstü filigranı şöyle diyor: “Sistem gereksinimleri karşılanmıyor. Daha fazlasını öğrenmek için Ayarlar’a gidin. “Bu, Windows’u etkinleştirmediğinizde görünen ancak daha az ekran alanı kaplayan şeffaf filigrana benzer.

Windows 11 son güncellemesi sonrası işlemciler alev alev

Windows 11 işletim sistemini kurarken Microsoft’un minimum donanım gereksinimlerini atlamak mümkün ama ne yazık ki hem ayarlarda hem de masaüstünde böyle bir filigran var. Bildiğiniz gibi Windows 11 donanım gereksinimleri kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Windows 11 resmi olarak sadece Intel 8. Nesil Coffee Lake veya CPU Zen+, Zen 2 ve üstünü desteklemektedir. Milyonlarca bilgisayarı saf dışı hala getiren bu sınırlı desteğin zamanla genişletileceği düşünülüyordu, ama anlaşılan eski duyurudan bu yana kullanıcılar tarafından beklenen yol alınabilmiş değil.

Microsoft, Windows’un etkin olmayan sürümleri için daha önce benzer uyarılar yayınlamıştı; karanlık mod temaları gibi sınırlı özellikler sistem aktivasyonuna kadar değiştirilmesini kısıtlaması kullanıcıları mutlu etmemişti. Ancak Microsoft’un yeni filigranla ilgili herhangi bir sınırlaması yok gibi görünüyor.

Ancak, masaüstündeki filigran, belirli kayıt defteri değişiklikleri için devre dışı bırakılabilir. Windows 11’in desteklenmediği uyarısını devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:

-Windows 11 arama kutusuna ‘Regedit’ yazıp açmak için Tamam’a basarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ne erişin.

-Sol tarafta, HKEY_CURRENT_USER’ı açın ve Kontrol Paneline gidin.

UnsupportedHardwareNotificationCache adlı girişi bulun.

-Bu girişi sağ tıklayın ve menüden ‘Değiştir’i seçin.

SV2 DWORD değerini 1’den 0’a getirin.

-Kaydedin, çıkın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Peki siz Windows 11 desteklenmiyor uyarısı ile karşılaştınız mı? Şirketin bu sınırlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir